Medicinos banko administracijos vadovas Marius Arlauskas sako, kad pirmojo pusmečio finansinis veiklos rezultatas atspindi palankias sąlygas banko veiklai bei augusią finansinių paslaugų paklausą.

„Pirmąjį šių metų pusmetį bankinių paslaugų rinka reagavo į augusį finansinių paslaugų poreikį. Vien paskolų portfelis padidėjo dešimtadaliu, panašia dalimi augo ir pajamos iš paslaugų mokesčių bei komisinių. Pirmoji metų pusė leido įsitikinti, kad ekonominio aktyvumo greitis Lietuvoje nemažėja, nepaisant ekonomikos perkaitimo signalų pasaulio mastu“, – teigia M. Arlauskas.

Palyginti su sausiu-birželiu, šiemet Medicinos banko grynosios paslaugų mokesčių ir komisinių pajamos padidėjo 11,6 proc. iki 2,7 mln. eurų, grynasis rezultatas iš operacijų užsienio valiuta sumažėjo 24,1 proc. iki 1,7 mln. eurų.

Banko grynosios palūkanų pajamos šiemet padidėjo 93,6 proc. iki 9,7 mln. eurų, daugiausiai dėl Europos Centrinio Banko keltų palūkanų normų.

Ir su verslo, ir su privačiais klientais dirbančio Medicinos banko suteiktų paskolų portfelis šiemet išaugo 13,4 proc. iki 288,6 mln. eurų.

„ Paskolų portfelio augimas pirmąjį pusmetį rodo, kad klientų apetitas paskoloms ne mažėja, o kaip tik auga“, – pastebi Medicinos banko administracijos vadovas.

Medicinos banko turtas birželio pabaigoje siekė 450,5 mln. eurų ir buvo 11,7 proc. didesnis nei prieš metus (403,2 mln. eurų).

Banko įsipareigojimai klientams šiemet pirmojo pusmečio pabaigoje sudarė 373,5 mln. eurų, arba 12,5 proc. daugiau negu tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Medicinos banko akcininkų nuosavybė padidėjo 18,1 proc. iki 52,8 mln. eurų šiemet birželio 30 dieną (pernai birželio pabaigoje buvo 44,7 mln. eurų).

Šiemet birželio pabaigoje Medicinos banko, kuriame dirba 302 darbuotojai, klientų aptarnavimo tinklą sudarė 37 teritoriniai padaliniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją