Kaip skelbiama ministerijos pranešime, pasirašiusi sutartį dėl technologijų centro kūrimo Molėtų rajone, „Teltonika EMS“ sukūrė 215 darbo vietų ir investavo 21 mln. eurų.

Kėdainių laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) jau kyla ir Nyderlandų dviračių gamintojos „Pon.Bike“ gamykla – joje sukurtos 69 darbo vietos. Gamykla pradės veiklą šią vasarą.

Įmonė „VMG Technics“ sudarė sutartį dėl Pramonės inovacijų parko Klaipėdoje įkūrimo. Sukurta 81 darbo vieta ir investuota 23,6 mln. eurų.

Įmonė „Inno Line“ sukūrė 70 darbo vietų ir investavo 64,5 mln. eurų. pasirašiusi sutartį su ministerija dėl naujos baldų gamyklos statybos Klaipėdos rajone.

Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, ministerija parengė ir nuo 2021 m. pradėjo taikyti žaliojo koridoriaus iniciatyvą. Ji leidžia lengviau ir greičiau įsikurti, kartu suteikiamas ir valstybei svarbaus projekto statusas bei iki 20 metų laikotarpiu taikomas 0 proc. pelno mokesčio tarifas.

Nuo liepos 1 d. įsigalios nauji stambiems projektams keliami reikalavimai, pagal kuriuos didelė įmonė turės sukurti nuo 20 iki 149, o kai investuojama Vilniuje, – nuo 20 iki 199 naujų darbo vietų ir užtikrinti, kad investicijų projektu sukurtų 20-ties naujų darbo vietų darbo užmokestis turės būti ne mažesnis kaip 1,25 savivaldybės, kurioje investuojama, vidutinio darbo užmokesčio.