Apie tai pranešta tęsiantis šios JAV sankcionuotos Kinijos įmonės atsigavimui.

„Huawei“ jau kurį laiką yra intensyvios priešpriešos tarp Kinijos ir JAV centre. Vašingtonas yra perspėjęs, kad „Huawei“ įranga gali būti naudojama Kinijos šnipinėjimo operacijoms. Pati įmonė tai neigia.

2019 m. Vašingtono įvestos sankcijos, kurios apribojo bendrovės prieigą prie JAV gamybos komponentų, anuomet smarkiai suvaržė „Huawei“ išmaniųjų telefonų gamybos procesus. Ši Šendžene įsikūrusi bendrovė į tai sureagavo priimdama sprendimą plėstis į kitas sritis, įskaitant 5G, dirbtinį intelektą ir išmaniojo vairavimo technologijas.

Grynasis pelnas sausį-kovą siekė 2,7 mlrd. JAV dolerių (2,5 mlrd. eurų) ir buvo 564 proc. didesnis, lyginant su praėjusių metų pirmu ketvirčiu, rodo rezultatai, kuriuos oficialiame tinklalapyje paskelbė „Huawei“ kontroliuojančioji bendrovė. Juos patvirtino įmonės atstovas.

Pajamos taip pat padidėjo 36,7 proc. ir pasiekė 24,7 mlrd. JAV dolerių.

Praėjusią vasarą bendrovė pristatė išmanųjį telefoną „Mate 60 Pro“ su lustu, kurio, kaip teigia ekspertai, būtų neįmanoma pagaminti be užsienio technologijų. Dėl to buvo suabejota JAV ribojimų efektyvumu.

„Bloomberg“, remdamasis rinkos tyrimų bendrove „Counterpoint“, pranešė, kad „Huawei“ konkurento „Apple“ gaminamų telefonų „iPhone“ pardavimai Kinijoje pirmą ketvirtį sumenko 19 proc.

Naujausi duomenys pasirodė praėjus mėnesiui po to, kai „Huawei“ pranešė, kad jo pelnas 2023-iaisiais daugiau nei padvigubėjo. Tais metais bendrovė tęsė diversifikavimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją