„Dėkojame Mantui Gudui už jo ilgametį darbą, atsidavimą, skirtą laiką ir jėgas. Jo vadovavimo metu mūsų asociacija ženkliai išaugo, tapo stipria ir atsakinga verslo bendruomene. Ir toliau dirbsime tiek visuomenės, tiek narių labui. Turime galvoti ne tik apie savo įmonių pasiekimus, bet ir apie viso regiono ateitį bei miesto bendruomenės telkimą ir stiprinimą. Didelį dėmesį iki šiol asociacija skyrė švietimo klausimams. Ateityje taip pat stiprinsime verslo ir vietinių švietimo įstaigų bendradarbiavimą, nes visi puikiai suprantame, kad tai vienintelis kelias pasiekti pokytį ir pritraukti daugiau jaunimo mokytis ir dirbti Panevėžyje“, – sako PKPA prezidentas Gintaras Petrauskas.

Naujasis PKPA prezidentas pabrėžia, kad dabar asociacija išskirtinį dėmesį skirs ne tik verslo aplinkos sąlygų gerinimui ir įmonių konkurencingumo stiprinimui, bet ir tokiems aktualiems klausimams, kaip jaunimo išlaikymas regione, darbo jėgos klausimų sprendimas ir įmonių plėtra bei technologinis atsinaujinimas.

Pasak jo, šiuo metu aktualiausia – transformacija, skaitmeninimas ir žmonių perkvalifikavimas – tai dabar atliepia pamatinius verslo ateities poreikius ir užtikrina įmonių konkurencingumą. Tvarumo ir darnumo kryptis tampa viena iš prioritetinių sričių pramonėje.

„Transformacija ir pokyčiai gali vykti tik veikiant kartu verslui, valdžios institucijoms , savivaldai ir švietimo įstaigoms“, – kalba prezidentas.

AB Panevėžio stiklas generalinis direktorius Gintaras Petrauskas (56 m.) įmonei vadovauja nuo 2018 m. Nuo 2016 m. yra Panevėžio krašto pramonininkų asociacijos valdybos narys. 2015 – 2018 metais ėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas. Per profesinę karjerą užėmė vadovaujamas pareigas Lietuvos taupomajame banke, Nord/LB Lietuva ir DnB bankuose.