Pirmojo ketvirčio nuosavo kapitalo pelningumas siekė 12,6 proc. Bendrovės paskolų ir nuomos portfelis padidėjo 23 proc. ir pasiekė 1,05 mlrd. eurų. Indėlių portfelis padidėjo 29 proc. ir ketvirčio pabaigoje siekė 1,11 mlrd. eurų. Bendri grupės pirmojo ketvirčio pardavimai iš viso siekė 162 mln. eurų – 5 proc. daugiau nei prieš metus. Sparčiai augo automobilių finansavimo segmentas – 39 proc. iki 45 mln. eurų.

„Svarbu paminėti, kad pirmąjį ketvirtį užmezgėme partnerystę su didžiausia Baltijos šalyse e. prekybos bendrove „Pigu Group“. Taip pat pradėjome glaudesnį bendradarbiavimą su pirmaujančiais Baltijos šalių mokėjimo paslaugų teikėjais, siekdami supaprastinti savo finansinių produktų integraciją vis didesniam mažų ir vidutinių prekybininkų, prekiaujančių internetu, skaičiui. Tai atnešė rezultatų – ketvirčio pabaigoje jau turėjome virš 5 800 prekybos partnerių“, – kalbėdamas apie ketvirčio rezultatus pabrėžė „Inbank“ valdybos pirmininkas Priit Põldoja.

Per pirmąjį šių metų ketvirtį Lietuvos filialas uždirbo 678 tūkst. eurų, kurie sudaro 17 proc. viso grupės pelno. Grupės paskolų ir nuomos portfelyje filialo indėlis išlieka ženklus – 19 proc. arba 197 mln. eurų. Didžiausias augimas fiksuotas filialo indėlių portfelyje, kuris, lyginant su pernai metų tuo pačiu periodu, išaugo 305 proc. ir pasiekė 13,7 mln. eurų.

„Pirmąjį 2024-ųjų metų ketvirtį, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu periodu, Lietuvos filialo paskolų ir nuomos portfelis augo daugiau nei 13 proc. Finansiniuose rezultatuose itin išsiskyrė ženklus indėlių portfelio augimas – jis buvo sąlygotas tiek palankių palūkanų sąlygų, tiek automatizuoto bei greito indėlių padėjimo proceso. Galime teigti, kad nepaisant sulėtėjusio ekonomikos augimo tempo bei mažesnio vartojimo, stebėjome stabilumo ženklus“, – teigė Lietuvos filialo vadovas Vaidotas Rimeikis.

„Šiais metais ir toliau turėsime veikti komplikuotoje makroekonominėje aplinkoje, vyraujančioje pastaruosius dvejus metus. Visgi, yra nemažai priežasčių optimizmui. Tikėtina, kad likusią metų dalį Europos Centrinis Bankas vykdys palankesnę pinigų politiką, o tai lemtų mažesnes finansavimo sąnaudas. Taip pat Lenkijos ekonomika demonstruoja atsparumą, o prognozuojama, kad 2024 m. antrąjį pusmetį Baltijos šalių ekonomika vėl pradės augti“, – sakė P. Põldoja.