„Teigiamas tarptautinės kredito reitingų agentūros įvertinimas patvirtina, kad nepaisant pastaraisiais metais prekybos sektoriui kilusių iššūkių „Akropolis Group“ yra atspari išorinių veiksnių poveikiui – grupė pasiekia gerų finansinių rezultatų ir išlieka stabilia bei lyderiaujančia prekybos centrų rinkos dalyve.

Siekiame ir toliau būti pirmuoju pasirinkimu savo lankytojams ir partneriams, taip pat dar labiau stiprinti užimamas pozicijas Lietuvos ir Latvijos prekybos centrų rinkoje. Mūsų valdomuose prekybos centruose tikimės ir toliau išlaikyti žemą vakansiją ir stabiliai auginti grupės pajamas“, – komentavo „Akropolis Group“ direktorius ir valdybos pirmininkas Nerijus Maknevičius.

Kredito reitingų agentūra „Fitch Ratings“, priimdama sprendimą palikti galioti tą patį reitingą, atsižvelgė į gerus „Akropolis Group“ finansinius ir veiklos rezultatus, grupės valdomų prekybos centrų užimamas lyderių pozicijas miestuose, kuriuose jie veikia, taip pat žemą vakansijos lygį juose.

Tarptautinės reitingų agentūros „S&P Global Ratings“ ir „Fitch Ratings“ bendrovę „Akropolis Group“ pirmą kartą reitingavo 2021 metų gegužę. Šiemet birželį tarptautinė reitingų agentūra „S&P Global Ratings“ taip pat patvirtino bendrovei „Akropolis Group“ suteiktą BB+ reitingą su stabilia perspektyva.

Bendrovė „Akropolis Group“ valdo prekybos ir pramogų centrus „Akropolis“ Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose, taip pat „Akropole Alfa“ ir „Akropole Riga“ Rygoje, Latvijoje.

2021 m. birželį „Akropolis Group“ sėkmingai išplatino debiutinę 300 mln. eurų vertės, 5 metų trukmės obligacijų emisiją, kurios metinė palūkanų norma yra 2,875 proc. Bendrovės obligacijos kotiruojamos „Nasdaq Vilnius“ ir „Euronext Dublin“ biržose.

Audituotais konsoliduotais finansiniais duomenimis „Akropolis Group“ pernai gavo 75,1 mln. eurų nuomos pajamų, o jos EBITDA siekė 71,9 mln. eurų, atitinkamai 31 proc. ir 26 proc. daugiau negu 2021 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją