Oro linijų bendrovė, kuri skraidindavo daugiau nei trečdalį į Islandiją vykstančių keliautojų, veiklą nutraukė po to, kai šią savaitę žlugo derybos su konkurente „Icelandair“, kuri svarstė galimybę išpirkti sunkumų slegiamą oro vežėją.

„Visi „WOW Air“ skrydžiai buvo atšaukti. Keleiviams patariame paieškoti skrydžių kitomis oro linijomis,“ – pranešė vežėja.

„Atsižvelgdamos į aplinkybes, kai kurios oro bendrovės gali pasiūlyti skrydžių už mažesnes kainas, vadinamąsias pagalbos kainas. Informacija apie šias oro linijas bus paskelbta, kai tik bus prieinama.“

Islandijos vyriausybės skaičiavimais, dėl šio „WOW Air“ sprendimo įstrigo 4 tūkst. keliautojų, įskaitant 1,3 tūkst. keleivių, kurie keliavo su persėdimais ir laukė „WOW Air“ skrydžių.

2011 metais įkurta „WOW Air“, naudodamasi Islandijos padėtimi Šiaurės Atlanto viduryje, siūlė pigius skrydžius tarp Europos ir Šiaurės Amerikos. Jos verslui buvo naudingas ir didžiulis turistų susidomėjimas vulkanine sala.

Tačiau dėl didėjančios konkurencijos pigių transatlantinių skrydžių segmente ir kylančių degalų kainų bendrovė pastaraisiais metais patyrė finansinių sunkumų ir ne vieną mėnesį ieškojo investuotojo.

Pirmadienį „WOW Air“ pranešė, jog derasi su kreditoriais dėl savo skolos restruktūrizavimo, nes bendrovė „Icelandair“ nutraukė neilgai trukusias derybas dėl pigių skrydžių bendrovės akcijų paketo įsigijimo.

Pasak laikraščio „Frettabladid“, savo verslui išgelbėti „WOW Air“ reikia 42 mln. JAV dolerių.

Privati oro bendrovė per devynis 2018 metų mėnesius patyrė beveik 42 mln. JAV dolerių ikimokestinius nuostolius ir po to ėmėsi iš esmės restruktūrizuoti savo verslą.

Ji sumažino savo orlaivių parką nuo 20 iki 11 lėktuvų, atsisakė kelių maršrutų, įskaitant maršrutus į JAV, ir panaikino 111 darbo vietų.

Vyriausybės darbo grupės parengtoje ataskaitoje buvo įspėta, jog bankrutavus „WOW Air“ sumažės Islandijos bendrasis vidaus produktas, atpigs krona ir pakils infliacija.

2018 metais „WOW Air“, kurioje dirba 1 tūkst. žmonių, pervežė 3,5 mln. keleivių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)