„ZITICITY įkūrėme prieš 4 metus turėdami viziją sukurti greičiausią prekių pristatymą elektroninėje komercijoje. Tokį, kur pirkėjas gautų savo užsakymą tą pačią dieną, per 3 valandas ar net per 30 minučių.

Mes tą padarėme! Ypač mūsų paslaugų reikėjo pandemijos metu. Jos metu, pristatėme per milijoną užsakymų! Deja, nepaisant ankstesnio augimo, šių metų verslo aplinka mums nėra palanki“, – rašoma įmonės pranešime.

Nurodoma, kad pagrindinė priežastis, paskatinusi nutraukti veiklą, – finansavimo trūkumas.

„Kokybiškoms logistikos paslaugoms reikia infrastruktūros – sandėlių, specialios įrangos, automobilių, didelės kurjerių komandos. Tai reikalauja investicijų, kurios atsiperka per ilgesnį laiką ir šiemet, pasikeitus nuotaikoms rinkoje, mums nebepavyko užsitikrinti pakankamo finansavimo“, – praneša „Ziticity“.

„Išnaudojome visas galimybes tęsti veiklą: optimizavimas, kaštų mažinimas, derybos su strateginiais pirkėjais. Nepaisant to, vis tiek turime priimti skausmingą sprendimą uždaryti įmonę

Tikime, kad rinkoje atsiras žaidėjų, kurie tęs mūsų misiją ir išpildys greito prekių pristatymo poreikį. Linkime, kad jiems pavyktų geriau už mus“, – atsisveikina „Ziticity“.

Platforma informuoja, kad siuntų pristatymai vyks iki rugpjūčio vidurio:

• Siuntų surinkimai iš el. parduotuvių vyks įprastai iki rugpjūčio 10 d.
• Pristatymai į namus ir paštomatus vyks iki rugpjūčio 11 d.
• Nepristatytos siuntos bus grąžintos iki rugpjūčio 21 d.
• Sąskaitos už rugpjūčio paslaugas bus pateiktos iki rugpjūčio 22 d.
• Savitarnos sistema bus prieinama iki rugsėjo 30 d.

Platformą „Ziticity“ Lietuvoje valdė įmonė „Miesto logistika“, kurioje dirbo 17 darbuotojų.

Svetainėje rašoma, kad „Ziticity“ veikia Latvijoje ir Estijoje, o 2020 m. veikė ir Prancūzijoje.

Laimonas Noreika

Bendrovės pranešime 2021 m. pradžioje minima, kad 2020 m. pristatymų platforma demonstravo staigų ir itin sėkmingą augimą visose trijose rinkose: Lietuvoje, Estijoje ir Prancūzijoje. Tos pačios dienos pristatymų teikėjo pajamos išaugo 8 kartus, o per paskutinį 2020 metų ketvirtį įmonės sugeneruotos pajamos trijose šalyse sudarė 56 proc. metinių pajamų.

„Per 2020 metus prie mūsų platformos prisijungė dvigubai daugiau kurjerių, lyginant su 2019 metais, o bendra jiems išmokėta suma siekė 1,1 mln. eurų“, – teigė „Ziticity“ vadovas ir bendraįkūrėjas Laimonas Noreika.

Be to, 2020 metų liepos mėnesį „Ziticity“ pritraukė 2,2 mln. eurų investiciją, skirtą tolimesnei platformos plėtrai. Vadovas tuo metu pasakojo, kad planuojama žengti į dvi naujas rinkas – Lenkiją ir Latviją.

Taip pat per praėjusius metus platforma planavo išplėsti savo geografiją Estijoje, pridėdama 2 naujus miestus, pradėti vykdyti pristatymus 9 miestuose Prancūzijoje ir 3 regioniniuose miestuose Lietuvoje.

Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje nurodoma, kad per 2020 m. įmonė „Miesto logistika“ uždirbo per 1 mln. Eur pajamų, o nuostolis siekė 1,2 mln. Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją