Anot „Verslo žinių“, Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) rugsėjo 26 d. duomenimis, nepatikimųjų sąraše buvo 876 mokesčių mokėtojai, iš jų – 23 individualią veiklą vykdantys gyventojai.

Pasak VMI Mokestinių prievolių departamento vadovės Ingos Gedminienės, šiemet iš viso į juodąjį mokesčių mokėtojų sąrašą įrašyti 292, o 2022 m. – 517 mokesčių mokėtojų. Per 2021 m. į šį sąrašą buvo įrašyti 945 asmenys.

Kaip skelbia „Verslo žinios“, palyginti su ankstesniais metais, nepatikimų mokesčių mokėtojų sąrašas ir į jį įtraukiamų naujų subjektų skaičius gerokai susitraukė, pavyzdžiui, praėjusį pavasarį jame buvo daugiau nei 1,2 tūkst. asmenų.

I. Gedminienės teigimu, dažniausiai į nepatikimų mokesčių mokėtojų sąrašą subjektai įtraukiami dėl nelegalaus atvejų. Dėl nelegalaus darbo juodajame sąraše yra atsidūrę 676 mokesčių mokėtojai, 77 proc. visų esančių nepatikimųjų sąraše.

Patikimo mokesčių mokėtojo kriterijų neatitikimas suteikia teisę institucijoms nesuteikti paramos gavėjo statuso, o tais atvejais, kai mokesčių mokėtojas jau turi paramos gavėjo statusą, jį panaikinti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją