Vilniaus apygardos teismo nutartyje iškelti bankroto bylą UAB „Polita“ nurodoma, kad į teismą kreipėsi „Sodros“ Klaipėdos skyrius. Mokesčių apskaitos informacinės sistemos duomenimis, 2024 m. sausio 12 d., bendrovės įsiskolinimas pareiškėjai – „Sodrai“ – buvo 89,5 tūkst. eurų.

Tačiau „Polita“ prašė teismo stabdyti nagrinėjamą bylą iki tol, kol bus priimtas kitas teismo sprendimas kitoje byloje. Joje „Polita“ ginčija „Sodros“ sprendimą neatidėti 182 tūkst. eurų įsiskolinimo mokėjimo – įmonė prašė šią mokestinę nepriemoką išdėstyti 3 metams, nes nuo to priklausys, ar įmonė galės tęsti veiklą, informuoja vz.lt.

Tačiau teismas atsisakė stabdyti bylą ir tenkino „Sodros“ pareiškimą dėl bankroto bylos iškėlimo.

Kaip rodo „Verslo žinių“ surinkti duomenys, 2023 m. UAB „Polita“ buvo viena iš TOP20 apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų įmonių, sumokėjusių daugiausiai mokesčių į Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sąskaitą – 407 tūkst. eurų. VMI duomenimis, „Politos“ sumokėtų mokesčių suma 2023 m. yra 469 tūkst. eurų, 2022 m. – 713 tūkst. eurų.

2023 m. gruodžio 20 d. buvo 33-iasis „Politos“ gimtadienis. Bendrovė valdo jūros gėrybių ir vyno importavimo ir platinimo verslą, taip pat – restoranus „Selfish Bistro“ ir parduotuvę „Jūros bjaurybės by Selfish“ prekybos centre „Panorama“ Vilniuje. Dvi vietos Vilniuje – restoranas Vilniaus g. ir parduotuvė „Panoramoje“ veiks valdomos naujų savininkų, įsigijusių prekių ženklą. Kauno ir Palangos restoranai uždaryti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)