Anot projekto, subsidijos turėtų sušvelninti energijos kainų augimo padarinius ir padėti įmonėms atlaikyti staigų išlaidų padidėjimą.

Subsidija galėtų būti skiriama iki spalio 1 dienos įsteigtoms įmonėms, kai jų pagrindinė veikla įtraukta į itin paveiktų sektorių sąrašą, tai nėra valstybės ar savivaldybės įmonės, yra deklaravusios 2021 metų gyventojų pajamų mokesčio (GPM) arba pelno mokesčio sumą, nėra iškelta bankroto ar restruktūrizavimo byla, jos pateikė Registrų centrui 2021 metų ataskaitas, neturi arba yra nutraukusios įsipareigojimus su Rusija ir Baltarusija iki rugpjūčio 31 dienos ir neturi didesnės nei 50 eurų skolos VMI.

Maksimalus subsidijos dydis – po 30 proc. deklaruoto GPM ir pelno mokesčio, o didžiausia galima suma – 500 tūkst., mažiausia – 500 eurų.

Vyriausybė 2023 metais yra suplanavusi 2,5 mlrd. eurų pagalbos paketą verslui, kuriame – elektros kainų dalies kompensavimas, mokesčių atidėjimas energijai imlioms įmonėms, įvairios paskolos, parama saulės parkams įsirengti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją