Finansų ministerija siūlo iš esmės pritarti dalies Seimo narių iniciatyvai, tačiau kartu rekomenduoja patikslinti vietinės rinkliavos sąvoką, o Rinkliavų įstatyme aiškiai reglamentuoti, kad rinkliavos dydžiu laikoma didžiausia konkurse pasiūlyta suma.

Ministerija siūlo savivaldybės tarybos sprendimu patvirtinti viešojo konkurso rengimo ir vietinės rinkliavos dydžio nustatymo taisykles.

Jeigu Seimas priimtų pataisą, viešojo konkurso nugalėtojas būtų nustatytas pagal pasiūlytą didžiausią rinkliavos dydį. Tokiu būdu leidimų rinkliavos būtų nustatomos verslininkams, kurie prekiauja ar teikia paslaugas, įskaitant prekybą iš laikinų įrenginių, kioskų, automobilių ar priekabų, lauko kavinių, taip pat už leidimą įrengti išorinę reklamą.

Pasak pataisos iniciatorių, kartais kai daugiau negu vienas asmuo prašo leidimo prekiauti ar įrengti reklamą, susidaro kebli situacija, kokiu būdu ir kriterijais išaiškinti tą, kuriam būtų suteikta pirmumo teisė.

Dabar iš būrio pretendentų nugalėtojus savivaldybės renka įvairiai: rengia loterijas, atsižvelgia į paraiškos pristatymo datą, į siūlomas papildomas naudas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)