Trišalė taryba, kuri gegužės viduryje nepriėmė vieningos nuomonės dėl MMA didinimo, iki liepos daugiau šio klausimo nesvarstys. Birželio 21 dieną numatyto jos posėdžio darbotvarkėje šio klausimo nėra.

Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos vadovas Danas Arlauskas sako, jog darbdavių nuomonė per mėnesį nepasikeitė - MMA didinimas šiuo metu būtų susijęs su rinkimų pažadais, be to, neišnagrinėta minimalios algos didinimo rizika regionuose.

„Aš manau, kad mes ir toliau laikysimės šios situacijos, nes galvojame, kad tą klausimą geriausia po rinkimų spręsti, nes dabar jis, norime nenorime, bet kažkaip susietas su įvairiausiais pažadais . Kitas dalykas, mes nematome regionų analizės“, - BNS sakė D. Arlauskas.

Jo teigimu, pasigendama Vyriausybės iniciatyvos išnagrinėti regioninio verslo galimybes kelti MMA.

„Aš manau, kad grynai buvo pasiduota politikų siūlymui priešrinkiminiam ir einama tuo keliu. Klausimas labai rimtas ir gali turėtų labai rimtų pasekmių. Galų gale Europos Komisija ir Tarptautinis valiutos fondas mus įspėjo, kad reikia atsargiai elgtis su šiais dalykais. Mes negalime nesiklausyti tokių kompetentingų institucijų nuomonės“, - tvirtino D. Arlauskas.

MMA didinimui Trišalėje taryboje pritarė profesinių sąjungų ir Vyriausybės atstovai bei dvi iš 4-ių darbdavių organizacijų: Lietuvos pramonininkų konfederacija ir Žemės ūkio rūmai. Tuo metu Verslo darbdavių konfederacija ir Prekybos, pramonės ir amatų rūmai siūlymo nepalaikė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės patarėjas ryšiams su visuomene Gintautas Dulskas BNS sakė, kad Vyriausybei siūlymas didinti MMA bus pateiktas, gavus Teisingumo ministerijos išvadą.

„Situacija yra tokia, kad dar negavome iš Teisingumo ministerijos atsakymo dėl projekto. Jie iki birželio 9 dienos turėjo atsakyti, tai šiek tiek vėluoja, bet kai išvada bus pateikta, mes iš karto su tuo siūlymu keliaujame į Vyriausybę, o tada jau Vyriausybė spręs“, - kalbėjo G. Dulskas.

Siūlymui nuo šių metų liepos didinti MMA iki 380 eurų valdančiųjų politinė taryba pritarė dar pernai, tam biudžete numatyta apie 20 mln. eurų.

TVF misijos Lietuvoje vadovas Christophas Klingenas šiemet kovą rekomendavo pristabdyti MMA kėlimą, o premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad į tokias TVF pastabas bus atsižvelgta.

Paskutinį kartą MMA 25 eurais iki 350 eurų padidinta šių metų pradžioje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (312)