„Toks reguliavimas ir toliau išlieka aktualus. Karas Ukrainoje tęsiasi, vis dar kyla rizika šalies nacionaliniam saugumui, tad turime visais įmanomais būdais užkirsti kelią šalių agresorių finansavimui“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Į priešiškų valstybių ir teritorijų sąrašą įtrauktos Rusija, Baltarusija, aneksuotas Krymas, Moldovos vyriausybės nekontroliuojama Padniestrės teritorija bei Sakartvelo vyriausybės nekontroliuojamos Abchazijos ir Pietų Osetijos teritorijos.

Viešųjų pirkimų įstatyme numatyta, kad nuostata, leidžianti tiekėjus vertinti atsižvelgiant į jų sąsajas su priešiškomis valstybėmis, viešuosiuose pirkimuose galioja tol, kol šalyje įvesta nepaprastoji padėtis, taip pat ir kitais Vyriausybės nustatytais atvejais. Įvedus nepaprastąją padėtį tik tam tikruose pasienio ruožuose, minėtos nuostatos nebegalėtų būti taikomos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją