„Tai gali privesti Vokietijos ekonomiką prie didžiausios krizės nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos“, – sakė Martinas Brudermuelleris laikraščio „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ sekmadienio leidiniui, su kuriuo iš anksto susipažino agentūra dpa.

M. Brudermuelleris prognozavo, kad daug mažųjų ir vidutinių įmonių gali neišgyventi.

BASF vadovas atmetė raginimus Europai boikotuoti Rusijos energijos tiekimą. „Ar mes norime sąmoningai sunaikinti visą savo ekonomiką? Viską, ką kūrėme dešimtmečiais? Manau, kad toks eksperimentas būtų neatsakingas“, – sakė M. Brudermuelleris ir pridūrė, kad, atrodo, nedaugelis žmonių Vokietijoje supranta, kokios sunkios gali būti tokių veiksmų pasekmės.

Visiškas rusiškų gamtinių dujų pirkimo moratoriumas Vokietijai būtų įmanomas tik vidutinės trukmės laikotarpiu, sakė jis. „Jei paskubėsime, galėsime padaryti tai per 4-5 metus“, – sakė M. Brudermuelleris, tvirtindamas, kad alternatyvių energijos šaltinių, pavyzdžiui, suskystintų gamtinių dujų iš JAV, importas negali būti paprasčiausiai padidintas „vienu mygtuko paspaudimu“.

Jis taip pat teigė, kad dujų trūkumo pasekmių neįmanoma sušvelninti valstybės subsidijomis ar finansine pagalba, nes valstybė tiesiog negalėtų skirti tokių didelių sumų: „Mastas, apie kurį čia kalbame, yra daug didesnis nei koronaviruso pandemijos atveju“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)