„Nesu informuotas apie vokiečių bankų planus Lietuvoje, bet jei jie norėtų, kliūčių iš Vokietijos vyriausybės nebus“, – penktadienį bendroje Lietuvos ir Vokietijos finansų ministrų spaudos konferencijoje sakė C. Lindneris.

„Šį sprendimą turi atlikti privatus sektorius. Palaikome vieningą Europos rinką, kurioje vokiečių bankai veikia Europos Sąjungoje. Tačiau negalime jų priversti“, – kalbėjo jis.

Savo ruožtu Lietuvos finansų ministrė Gintarė Skaistė teigė, kad po susitikimų Vokietijoje ir Lenkijoje iš šių šalių bankų sektoriaus dalyvių „juntamas susidomėjimas“ investuoti Lietuvoje. Anot jos, naujas bankas kviečiamas, nes Lietuvos rinka yra itin koncentruota.

„Su Lietuvos banku diskutavome, keliavome į, pavyzdžiui, Lenkiją ir Vokietiją, diskutavome su šių šalių centriniais ir privačiais bankais. Stengiamės į šalį pritraukti naujų žaidėjų, nes bankų sektorius Lietuvoje yra labai koncentruotas“, – sakė G. Skaistė.

„Manau, kad tai yra gera verslo galimybė ir jaučiame susidomėjimą iš kai kurių privataus sektoriaus žaidėjų. Bet tai yra jų privatus sprendimas“, – akcentavo ji.

Kartu ministrė pabrėžė, kad naujo banko pritraukimas į Lietuvą „gali įvykti“, tačiau „rezultatai nėra tokie greiti, reikia laiko viskam įvertinti“.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Gedminas Šimkus šią savaitę žurnalistams sakė, kad šiuo metu dėl naujo banko Lietuvoje naujienų neturi, tačiau „yra bankų, kurie Lietuvoje veiklos galimybes“.

„Šiuo metu neturiu naujienos pasidalinti, bet esu optimistas, kad matysime naują rinkos dalyvį Lietuvoje“, – pirmadienį žurnalistams teigė G. Šimkus.

Liepos pradžioje G. Skaistė su Lietuvos banko delegacija Lenkijoje kvietė šalies finansų sektoriaus institucijas investuoti ir plėsti veiklą Lietuvoje. Lenkijos finansų sektoriaus atstovams pristatytos galimybės veikti Lietuvoje, dabartinė Lietuvos makroekonominė ir finansų sektoriaus padėtis, fiskalinė politika.

Finansų ministerijos teigimu, sąlygos plėsti veiklą Lietuvoje Lenkijos finansų sektoriui yra palankios, rinkoje yra pakankamai erdvės naujiems dalyviams.

G. Šimkus Lietuvos bankinio sektoriaus privalumus anksčiau buvo pristatęs daugiau nei 50 Vokietijoje veikiančių komercinių bankų atstovų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)