Kaip skelbia VMVT, teisės aktuose įtvirtintos nuostatos ir įpareigojimai verslui nustato, kad vartotojams tiekiami maisto produktai būtų saugūs, kokybiški ir tinkamai paženklinti.

Pardavėjai privalo aiškiai nurodyti visų siūlomų fasuotų maisto produktų pavadinimus, jų sudedamųjų dalių sąrašus, tam tikrų sudedamųjų dalių ar jų kategorijų kiekius, maisto produkto grynąjį kiekį, laikymo ir vartojimo sąlygas, vartojimo instrukciją, jei be jos būtų sudėtinga teisingai šį maisto produktą vartoti, alergijas arba netoleravimą sukeliančias medžiagas bei pateikti produkto maistingumo deklaraciją.

Taip pat privalu nurodyti maisto produkto gamintojo ar pardavėjo pavadinimą, o tam tikrais atvejais - ir maisto produkto kilmės šalį ar kilmės vietą, pavyzdžiui, jei teigiama, kad prekiaujama ekologine produkcija, produktai turi būti pažymėti ne tik specialiais ekologiškumo ženklais, bet ir nuoroda apie kilmę.

Vartotojai, kurie vis dėlto įsigijo nekokybiškų maisto produktų, pirmiausia turėtų kreiptis į pardavėją ir pareikalauti, kad nekokybiška prekė būtų pakeista į tinkamos kokybės. Taip pat galima prekę grąžinti ir atgauti pinigus. Savo teisėmis vartotojai gali pasinaudoti, jei turi pirkimo čekį ir tol, kol nesibaigė prekės tinkamumo vartoti terminas.

VMVT pernai užregistravo ir ištyrė daugiau kaip 2700 vartotojų skundų dėl maisto produktų kokybės, laikymo sąlygų ir pan., iš kurių 28 proc. buvo pagrįsti.