Atnaujinti duomenys skelbiami čia.

Lentelėje – turtingiausiųjų dvidešimtukas, o kitoje lentelėje žinutės apačioje – šimtukas.

Pirmoje vietoje – Užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio sutuoktinė Austėja Landsbergienė. Ji iš viso deklaravo turto už beveik 17,7 mln. eurų. Tai beveik 400 tūkst. eurų mažiau negu užpernai.

Antroje vietoje – Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Vidmantas Dambrauskas, kurio turtas siekia 17,5 mln. eurų. 2021 m. jo deklaruoto turto vertė buvo per 19 mln. eurų.

Trečioje vietoje – europarlamentaras Viktoras Uspaskichas, deklaravęs turto, kurio vertė kiek daugiau nei 7 mln. eurų, o 2021 m. buvo mažiau negu 6,5 mln. eurų.

VMI vėliau patikslino, kad iš tiesų ketvirtasis – Gintaras Balčiūnas, kurio turto vertė beveik 6,3 mln. eurų. Jis – Valstybės kontrolėje dirbančios Sigitos Rojutės sutuoktinis. 2021 m. deklaravo turto už 6,1 mln. eurų.

Penktoje vietoje – Tauragės rajono savivaldybės tarybos narys Darius Stankus, deklaravęs turto už 6,4 mln. eurų. 2021 metais jis buvo vos apie 360 tūkst. eurų.

Šeštasis – Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis. Jo deklaruoto turto vertė kiek viršija 5,3 mln. eurų, o 2021 m. šiek tiek viršijo 5 mln. eurų.

Septintoje vietoje – Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Aidas Kaveckis. Jo turto vertė – beveik 5,1 mln. eurų, per metus paaugo beveik 40 tūkst. eurų.

Aštuntasis – taip pat Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Arūnas Tuma. Jo turto vertė beveik 4,9 mln. eurų. 2021 m. turtas buvo vertas beveik 4,7 mln. eurų.

Devintoje vietoje atsidūrė Seimo narys Valdemaras Valkiūnas, deklaravęs turto už 4,8 mln. eurų. Per metus jo deklaruoto turto vertė sumažėjo beveik 20 tūkst. eurų.

Dešimtuką užbaigia Radviliškio rajono savivaldybės tarybos narys Vytautas Krikščiūnas, deklaravęs turto už kiek daugiau nei 4,3 mln. eurų.

Deklaracijos už 2022 m.

„Remiantis naujausiais duomenimis, dėl užimamų pareigų už 2022 metus turto deklaracijas turėjo pateikti apie 102 tūkstančiai gyventojų, džiugu, kad iš jų beveik 90 proc. tai padarė laiku. Apie 2 tūkst. gyventojų vis dar nepateikė turto deklaracijų ir turėtų tai padaryti nedelsdami“, – teigia VMI viršininkės pavaduotojas dr. Martynas Endrijaitis ir primena, kad patogiausias būdas pateikti minimą deklaraciją – naudojantis VMI elektroninio deklaravimo sistema.

Skelbiami duomenys skirstomi pagal turto grupes (gyvenamųjų namų, žemės sklypų, akcijų vertė, kredito įstaigose turimos piniginės lėšos ir pan.), juos galima palyginti pagal skirtingus laikotarpius, pasirinkti rodyti ir sutuoktinio už atitinkamus laikotarpius pateiktų turto deklaracijų duomenis.

VMI primena, kad turtą Lietuvoje ir užsienyje deklaruoti privalo Seimo paskirti biudžetinių institucijų ir įstaigų vadovai bei pareigūnai, valstybės politikai ir tarnautojai, valstybės ar savivaldybių įstaigų, įskaitant aukštųjų mokyklų, akcinių, uždarųjų akcinių bendrovių padalinių (jei akcininkė ar steigėja yra valstybė ar savivaldybė) vadovai ir jų pavaduotojai, nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių vadovai. Taip pat teisėjai, notarai, prokurorai, antstoliai ir kiti įstatyme išvardinti asmenys bei jų šeimos nariai.

Viešai skelbiami valstybės tarnautojų ir kitų asmenų turto duomenys skirti viešumui ir skaidrumui užtikrinti bei bendrai visuomenės savikontrolei. Kai kurių pareigybių, tokių kaip profesinės karo tarnybos karininkai, žvalgybos pareigūnai, prokurorai bei kiti, duomenys neskelbiami. Svarbu pažymėti, kad jei gyventojas ar jo sutuoktinis nėra pateikęs (nors privalėjo) turto deklaracijos, išrašai bus paskelbti tik ją pateikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)