Pernai individualią veiklą iš viso vykdė apie 327 tūkst. gyventojų.

Už 2021 m. 203 tūkst. gyventojų deklaravo apie 91 mln. Eur mokėtino gyventojų pajamų mokesčio (GPM) sumą. Bendrai šiemet pajamas jau deklaravo 1,1 mln. gyventojų.

VMI atkreipia dėmesį, jog pateikti pajamų deklaracijas turi visi savarankiškai veiklą vykdę gyventojai, netgi tais atvejais, kai pajamų negavo. Tuomet į pajamų deklaraciją prie gautų pajamų įrašomas „0“.

Gavę pajamų gyventojai deklaraciją užpildo pagal apskaitos žurnalą, tačiau, jei gyventojas naudojasi VMI nemokamu virtualiu buhalteriu i.APS, tai visi įrašai sukeliami automatiškai. Taip pat svarbu atidžiai nurodyti, koks apskaitos principas taikomas bei kurį išlaidų atskaitymo būdą pasirinko gyventojas.

„Šiemet gyventojams siūlome naują paslaugą: nuotolines konsultacijas aktualiomis pajamų deklaravimo temomis, kurių metu VMI specialistas dalyvius žingsnis po žingsnio veda deklaravimo vedliu, išskirdamas svarbiausius akcentus, o gyventojai tuo metu gali atitinkamai pildyti savo pajamų deklaraciją. Tai leidžia gyventojui pajamų deklaraciją pateikti „čia ir dabar“, – pasakoja VMI viršininko pavaduotojas Martynas Endrijaitis.

Nepavyko pajamų deklaruoti savarankiškai?

Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, visa aktuali informacija apie pajamų deklaravimą – www.vmi.lt > Pajamų deklaravimas, o deklaracijos pildymo instrukcijos – VMI „Youtube“ kanale. Primenama, jog atvykimui į VMI aptarnavimo padalinį būtina išankstinė registracija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją