„Stebint pastarųjų metų deklaruojamų pajamų natūra augimo tendencijas, galime daryti prielaidą, kad verslo sąmoningumas šioje srityje tikrai auga.

Jie ne tik dažniau savo veikloje išskiria darbuotojams sukurtas papildomas naudas, bet ir identifikuoja privačių poreikių tenkinimo įmonės lėšomis atvejus: juos deklaruoja ir susimoka atitinkamai apskaičiuotus mokesčius“, – išplatintame pranešime cituojama VMI Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė.

R. Virvilienė pažymi, kad nuo pajamų natūra papildomai mokamos ir Sodros įmokos, sudarančios kone tokią pat sumą kaip mokėtinas GPM.

Bus paprasčiau teikti duomenis apie privatiems poreikiams suvartotą kurą

Iki šiol Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) sąskaita faktūra už privatiems poreikiams suvartotą kurą būdavo išrašoma už kiekvieną mėnesį. VMI inicijavus pakeitimus, vieną bendrą PVM sąskaitą faktūrą bus galima išrašyti už visus metus, nurodoma pranešime.

„Tokių iniciatyvų imamės siekdami mažinti administracinę naštą verslui“, – pabrėžė R. Virvilienė.

Pasak VMI, ši PVM sąskaita faktūra privalo būti išrašyta ne vėliau kaip iki kitų metų, einančių po metų, kuriais automobilių kuras buvo sunaudotas privatiems poreikiams tenkinti ir nuo jo turi būti apskaičiuotas pardavimo PVM, sausio mėnesio 10 dienos.

Elgsenos pokyčius skatina VMI dėmesys

Kaip skelbia VMI, 2022–2023 metais bendrai dėl privačių poreikių tenkinimo įmonės lėšomis bei pajamų natūra gavimo atvejų, taikant švelniąsias stebėsenos priemones ir išimtinais atvejais atlikus kontrolės veiksmus, į biudžetą priskaičiuotos mokėtinų mokesčių ir su jais susijusios sumos sudarė beveik 15 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją