Įveikę visus etapus ir įrodę, jog apie mokesčius ir jų administravimą išmano geriau nei pusė tūkstančio konkurentų iš visos Lietuvos, nugalėtojai, moksleivių ketvertas pasivadinęs „Friends“, finaliniame etape įveikė 6 komandas iš Vilniaus, Klaipėdos, Alytaus, Šiaulių bei Kėdainių ir pelnytai iškovojo ypatingus prizus – planšetinius kompiuterius.

Antrąją vietą užėmė Vilniaus Pilaitės, trečiąją – Klaipėdos Ąžuolyno gimnazijų moksleiviai.

„Viktorina „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“ - tai pirmoji tokia VMI kartu su partneriu DELFI surengta iniciatyva, skirta moksleivių švietimui mokesčių klausimais ir jų finansinio raštingumo ugdymui“, - sako VMI viršininkas Dainoras Bradauskas.

Pasak jo, ne vienerius metus siekdama ugdyti jaunosios kartos sąmoningumą bei skatinti nepakantumą „šešėlinės“ ekonomikos reiškiniams, VMI naudoja įvairias tam skirtas priemones: VMI specialistai visose Lietuvoje rengia paskaitas mokesčių temomis, organizuoja moksleivių ekskursijas po VMI, yra surengusi piešinių ir fotografijų konkursus ir kt.

Viktorinos finalą sudarė 4 etapai, kurių metu moksleiviai turėjo atsakyti į klausimus apie mokesčius ir jų administravimą bei atlikti praktines užduotis. Finale dalyvavusių komandų moksleiviai vieningai sutarė, kad dalyvavimas viktorinoje padėjo daugiau sužinoti apie mokesčius, o laimėtojų komandos atstovai pažymėjo ir tai, jog be laimėtų prizų įgytos žinios jiems neabejotinai pravers ateityje.

Viktorinoje „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“ nugalėjusi Klaipėdos Ąžuolyno gimnazijos komanda „Friends“ sako, kad savijauta puiki ir pergalė kiek netikėta – vykdami į viktoriną moksleiviai dvejojo, ar pavyks laimėti.

„Ruošėmės daug ir atsakingai, visgi nežinojome, kaip stipriai „pasikaustę“ bus mūsų priešininkai, o ir mokesčiai – tema ne iš lengviausiųjų. Įveikę pirmąjį viktorinos turą ir pamatę jo rezultatus, supratome, kad teks pasistengti. Tačiau visos pastangos atsipirko su kaupu“, - teigia komandos atstovai, besidžiaugiantys šauniais prizais – planšetėmis.

Moksleivių teigimu, tokie prizai – puikus ir pravartus dalykas, tačiau ne mažiau svarbu ir įgytos žinios. Paklausti, kaip vertina viktorinos finalą sostinėje, Klaipėdos Ąžuolyno gimnazijos moksleiviai džiaugėsi, jog jame sulaukė ir VMI viršininko bei kitų svečių.

„Mums atrodo, kad VMI viršininko dalyvavimas atspindi ir institucijos požiūrį į jaunimą, tai parodo, jog jums svarbu tai, ką darote. Tvirtai galime pasakyti, kad pirmasis Jūsų „blynas“ tikrai neprisvilo“, - reziumavo komandos „Friends“ nariai.

Entuziastingo jaunuolių susidomėjimo viktorina neabejotinai sulaukė ir dėl to, jog prie VMI prisijungė DELFI komanda, kuri aktyviai prisidėjo prie viktorinos skelbimo, organizavimo ir sklandaus įgyvendinimo.

„Esame sužavėti, kad beveik 150 mokyklų komandų dalyvavo DELFI vykusioje VMI viktorinoje ir kad moksleiviai nuoširdžiai domisi tokia sudėtinga tema. Viktorinos klausimai buvo ne iš lengvųjų, tad reikia pagirti moksleivius, kurie ieškojo į juos atsakymų“, – sako DELFI vyr. redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)