VMI informuoja, kad šiais metais gyventojai deklaracijas teikia kur kas aktyviau, nei praėjusiais metais: mokesčių mokėtojai jau pateikė apie 1,1 mln. pajamų deklaracijų, o tai yra apie 10 proc. daugiau, lyginant su praėjusiais metais.

Ši tendencija stebima ir vertinant gyventojų aktyvumą deklaruojant turtą: lyginant su praėjusiais metais, per tą patį laikotarpį šiemet pateikta beveik 78 tūkst. (arba apie 5 proc. daugiau) turto deklaracijų.

Mokesčių administratorius dar laukia apie 124 tūkst. gyventojų pajamų deklaracijų, o pernai pajamų deklaracijų laiku nepateikė apie 160 tūkst. žmonių.

Taigi, šiemet mokesčių mokėtojai buvo kur kas stropesni, daugiau gyventojų laiku deklaravo pajamas, konstatuoja VMI.

Pirmadienio duomenimis, 622 tūkst. gyventojų pateiktose deklaracijose deklaruota beveik 68 mln. eurų grąžintinų GPM permokų, iš jų beveik 290 tūkst. gyventojų VMI jau grąžino apie 30 mln. eurų GPM permokų (10 mln. eurų daugiau, nei pernai tuo pačiu metu).

VMI pažymi, kad vėluojantiems pateikti deklaracijas (tiems, kurie privalo tą padaryti), pirmąją savaitę mokesčių administratorius nei viename Lietuvos regione jokių baudų neskirs, tačiau delspinigius sistemos skaičiuoja automatiškai, jos siekia 0,03 proc. mokėtinos mokesčių sumos už kiekvieną pradelstą dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)