„Kauno AVMI specialistai, išanalizavę VMI informacinėse sistemose esančius ir iš notarų papildomai gautus duomenis apie mokesčių mokėtojus, pastebėjo neatitikimus bei išsiaiškino, kad bendrovė nedeklaravo daugiau nei 1 mln. eurų vertės žemės sklypų ir pastatų pardavimo sandorio“, – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

Ji pažymėjo, kad šiemet statybų sektorius toliau išlieka viena iš VMI prioritetinių priežiūros bei kontrolės sričių, kuriai skiriamas didesnis dėmesys.

Anot VMI, mokesčių specialistai, nuolat vertindami prioritetiniuose sektoriuose veiklą vykdančių asmenų teikiamus duomenis, taip pat ir jų tarpusavio sandorius, pastebėjo, kad viena iš pirkimo-pardavimo sandorį sudariusių įmonių netinkamai apskaitė žemės sklypų ir pastatų pardavimą.

Dėl šios priežasties įmonė privalėjo papildyti mokesčių administratoriui pateiktus duomenis: i.SAF užregistravo „pamirštą“ PVM sąskaitą faktūrą ir patikslino PVM deklaraciją, kurioje papildomai deklaravo apie 880 tūkst. eurų PVM apmokestinamų tiekimų ir beveik 185 tūkst. eurų mokėtino PVM. Minėtoji bendrovė nėra įtraukta į nukentėjusiųjų nuo COVID-19 sąrašą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)