VGAET tinklapyje nurodoma, jog J. Bartkevičius paskutinį praėjusių metų ketvirtį iki mokesčių uždirbo beveik 9,15 tūkst. Lt per mėnesį. Tai 1,8 tūkst. Lt daugiau nei ankstesnį ketvirtį. O palyginti su praėjusių metų pradžia, VGAET direktoriaus alga išaugo daugiau kaip 2,9 tūkst. Lt.

Panašiomis proporcijomis išaugo ir VGAET direktoriaus pavaduotojų algos. Bendrovės vyriausioji buhalterė „ant popieriaus“ uždirba 8,23 tūkst. Lt – 1,49 tūkst. Lt daugiau nei ankstesnį ketvirtį ir beveik 2,61 tūkst. Lt daugiau nei metų pradžioje.

VGAET direktorius J. Bartkevičius DELFI teigė, jog tokį algų augimą nulėmė bendrovės atlyginimų sistema, pagal kurią vadovaujančio personalo darbo užmokestis yra „pririštas“ prie bendro vidurkio.

„Mūsų atlyginimas, kurį mes gauname už IV ketvirtį – tai yra III ketvirčio darbų rezultatas. O III ketvirtį mes buvome laimėję didžiulį konkursą Vilniaus rajone už 600 tūkst. Lt. Buvo ir pasiruošimas Europos čempionatui, gavome iš savivaldybės papildomų užduočių. Labai išaugo darbų apimtys. (...) Mano atlyginimo dydis yra trys vidutiniai visos įmonės atlyginimų vidurkiai. Reiškia, darbuotojai uždirbo daugiau – ir mano atlyginimas padidėjo“, - aiškino VGAET vadovas.

Pasak jo, vyriausiajai buhalterei mokamas 90 proc. direktoriaus algos dydžio darbo užmokestis, vyriausiajam inžinieriui ir pavaduotojui – 80 proc.

„Dabar, pirmame ketvirtyje, gausiu atlyginimą, kurį nulėmė IV ketvirčio rezultatai. (...) Nieko, dabar, I ketvirtyje, jau bus sumažėjimas“, - reziumavo J. Bartkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją