„Dėl labai didelės dokumentų apimties, VPT specialistai šią savaitę dar nespės užbaigti darbo peržiūrint komplekso projektą, darbas tęsis ir šią, ir kitą savaitę. Kai tik bus parengtos išvados, būtinai apie tai informuosime žiniasklaidos atstovus“, – teigė VPT vyresnioji patarėja Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Ji pabrėžė, kad terminą pratęsti reikia dėl didelės dokumentų apimties.

Daugiau detalių, ar indikacijų, ką VPT aptiko, specialistė nepateikė.

VPT vadovas Darius Vedrickas dar anksčiau Seimo Audito komiteto posėdyje tikino, kad papildomai buvo pasitelktas ir aukštos kompetencijos ekspertas, kuris gilinasi į finansinį modelį.

Redakcija primena, kad vasario pabaigoje Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė pokyčiams, numatytiems sostinės daugiafunkciame projekte. Komplekse turėtų atsirasti universali kultūros ir sporto renginiams tinkama arena, didėti Nacionalinio stadiono vietų skaičius, po indeksavimo sutarties vertė augs iki 157,2 mln. eurų, skelbė ELTA.

Prieš statybų atnaujinimą savivaldybei dar reikės sulaukti teigiamų VPT ir Europos Komisijos (EK) išvadų. Nacionalinio stadiono projektą Vilniuje iš kapitalo fondų valdytojos „BaltCap“ ketina perimti nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“. „BaltCap“ šiuo metu susiduria su reputacijos problemomis, po to, kai paaiškėjo, kad buvęs fondo partneris Šarūnas Stepukonis galėjo pasisavinti apie 40 mln. eurų ir bent dalį jų pralošti kazino.

„Hanner“ savininkas Arvydas Avulis nurodo, kad stadiono statybas galėtų užbaigti iki 2026 metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)