Gyvenimas išmokė svarbių dalykų

Mariaus istorija Lietuvoje prasidėjo tada, kai, būdamas sėkmingas žmogus JAV, jis pardavė savo kapitalą ir, sugrįžęs į Lietuvą, jį investavo čia. Tiesa, pasak pašnekovo, žengti tokius drąsius žingsnius privertė ir kitos gyvenimo aplinkybės.

„Buvo skyrybos, buvo gyvenimo krizė, todėl aš gavau galimybę atvažiuoti ir pamatyti Lietuvą pirmą kartą. Jeigu kas nežino, užaugau Amerikoje, bet mano tėvai yra lietuviai. Tėvas buvo Alytaus miesto burmistras prieš II Pasaulinį karą, o mama buvo dantų gydytoja. Kada tėvelis buvo įkalintas, dėl to, kad jis buvo burmistras – jis turėjo būti sušaudytas, bet tada vokiečiai pradėjo karą ir kalėjimo sargai pabėgo, mano tėvelis liko gyvas ir, dėka vokiečių, aš esu čia. 

Aš gimiau Vokietijoje, pabėgėlių stovykloje. Tada šeima persikėlė gyventi į Ameriką“, – pasakojo vyras.

Prisimindamas gyvenimą Amerikoje, M. Jakulis Jason minėjo, kad jį vaikystėje visada lydėjo lietuviškos tradicijos, tačiau su laiku – jos tapo nebe tokios svarbios.

„Kada atėjo sėkmės laikas, man jau buvo virš 40 metų. Niujorke aš buvau „New York Park Avenue Law Firm“ junior partner (liet. jaunesnysis partneris), bet gyvenime atsitiko krizė. Krizė buvo skyrybos. 

Atvažiavo iš Lietuvos šokių grupė. Gražios, jaunos panelės mane pakvietė į Lietuvą. Ne giminės, bet pažįstamos merginos. Čia yra svarbu. Aš gavau pakvietimą, pirmą kartą atvažiavau į Lietuvą ir aš greitai apsisprendžiau, kad aš čia noriu būti, noriu prisidėti prie Lietuvos ekonomikos augimo“, – dalijosi jis.

Anot vyro, nors tada jis nežinojo, ar jam tai pavyks – jis turėjo savo viziją.

„Aš žinojau, kad noriu būti su Lietuva, dalyvauti Lietuvos atkūrime. Čia yra svarbu visiems, kas kuria verslą, kas kažką daro – reikia turėti viziją, ko mes norime siekti. Gyvenimo prasmė nėra tik pinigai. Reikia turėti didesnį gyvenimo tikslą“, – teigė M. Jakulis Jason.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją