Kaip rašoma Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcijos pranešime spaudai, po inspektorių patikrinimo čiužinius ir kušetes gaminanti bendrovė iš viso papildomai deklaravo daugiau kaip 119 tūkst. Lt mokėtinų  mokesčių.

Patikrinimo metu nustatyta, kad bendrovė akcininkei suteikė 2,5 mln. Lt, o vadovui beveik 770 tūkst. Lt. paskolą. Sutartyse nurodyta, kad paskolų gavėjams skaičiuojamos mažesnės, nei tuo metu rinkoje vyravusios, metinės palūkanos. Čiužinių gamintoja paskolą akcininkei suteikė iki 2017 m. sausio, o vadovui iki 2016 m. kovo mėnesio.

Įmonė nuo suteiktų ilgalaikių paskolų perskaičiavo menamas palūkanas, pripažino jas gyventojo pajamomis natūra ir papildomai apskaičiavo ir deklaravo beveik 36 tūkst. Lt mokesčių.

Vilniaus AVMI darbuotojams bendrovė pateikė akcininkės sprendimą paskolą mažinti neišmokėtų iš paskirstytojo 2011 m pelno dividendų suma (iš viso per 300 tūkst. Lt). Nuo išmokėtų dividendų čiužinių gamintoja apskaičiavo ir deklaravo daugiau kaip 60 tūkst. Lt gyventojų pajamų mokesčio bei daugiau kaip 22 tukst.  Lt pelno mokesčio.

Iš viso ši įmonė papildomai deklaravo daugiau kaip 119 tūkst. Lt  mokėtinų  mokesčių.

VMI primena, kad gyventojai apie mokestinius pažeidimus gali pranešti paskambinę pasitikėjimo telefonu 1882, pasinaudodami išmaniųjų telefonų programėle „Pranešk“, užpildę anketą interneto svetainėje www.vmi.lt arba apsilankę Mokesčių inspekcijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)