Pirmą šių metų pusmetį ypač sparčiai augo keliaujančiųjų į ir iš Varšuvos skaičius. Į Lenkijos sostinę autobusais vyko 2,5 karto daugiau keleivių nei pernai tuo pačiu metu.

Toliau auga ir keliaujančiųjų Rygos kryptimi skaičius. Autobusų maršrutų bendrovė per šešis mėnesius Latvijos sostinės kryptimi pervežė 37,3 proc. daugiau lietuvių nei tuo pačiu metu pernai.

Iš viso per pirmą šių metų pusmetį bendrovės keleivių, keliaujančių Baltijos šalyse, skaičius išaugo beveik ketvirtadaliu (23 proc.). Iš viso per pusę metų bendrovė aptarnavo daugiau nei 1 mln. keleivių.

„Džiaugiamės, kad Lietuvos gyventojai vis labiau atranda kaimyninių šalių sostines. Pastebime, kad, pavyzdžiui, į Varšuvą vis aktyviau keliauja ne tik vilniečiai, bet ir Kauno gyventojai. Džiugina ir sparčiai augantys iš Vilniaus į Rygą vykstančių keleivių srautai. Bendrovė nuolat investuoja į autobusų parką tam, kad kelionės būtų patogios ir produktyvios“, – pranešime spaudai cituojamas Tomas Kaziliūnas, „Lux Express“ vadovas Lietuvoje.

Nuo 2017 m. liepos bendrovė padidino verslo klasės vietų skaičių savo autobusuose maršrutu Vilnius-Ryga. Taip pat nuo vasaros vidurio padidintas kelionių skaičius į Latvijos sostinę. Kas dieną į Rygą iš Vilniaus autobusai išvyksta 10 kartų, t. y. beveik kas valandą dienos metu.