Du trečdaliai šios sumos yra slepiami Europos bankų sąskaitose, trečdalis - Didžiosios Britanijos užsienio įmonėse. Pastaroji pirmauja pagal pateiktus duomenis. "Oxfam" vertinimu, mokesčių vengiantys asmenys savo šalių biudžetams padarė 156 mlrd. JAV dolerių nuostolių.

"Oxfam" įvardijo nuo mokesčių nuslėptas sumas, remdamasi duomenimis iš "Credit Suisse Global Wealth Databook". Čia nurodoma, kad viso pasaulio gyventojų turtas bendrai vertinamas 94,7 trln. JAV dolerių.

Įmonės apskaičiavimais, fiziniai asmenys užsienio valstybėse laiko 19,5 proc. savo lėšų. Ši suma apskaičiuota remiantis duomenimis, gautais iš Tarptautinių atsiskaitymų banko, įvairių įstaigų ir įmonių ketvirčių ataskaitų, Tarptautinio valiutų fondo bei Nyderlandų centrinio banko.

Pastaruoju metu Europos institucijos skyrė daugiau dėmesio kovai su mokesčių vengimu, be to, deramasi su Europos Sąjungos valstybėmis narėmis dėl informacijos apie bankuose laikomas sąskaitas teikimo. Kovos su mokesčių vengimu metu daugiau spaudimo patiria Didžioji Britanija. Tokius šalies regionus, kaip Kaimanų, Mergelių ir Normandijos salas bei Gibraltarą, santaupoms užsienio bankuose laikyti dėl mažų mokesčių renkasi daugiausiai asmenų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)