„Iš darbdavių girdime, kad bandymus nustebinti kuo neįprastesniais motyvaciniais pasiūlymais keičia nuosaikesni, labiau individualizuoti, geriau asmens poreikius ir įmonės vertybes atliepiantys naudų paketai. Kartais papildoma atostogų diena gali motyvuoti labiau nei brangūs renginiai“, – išplatintame pranešime cituojama Užimtumo tarnybos direktoriaus pavaduotoja Giedrė Sinkevičė.

Apklausos duomenimis, darbdavių mano, kad patraukliausiomis personalui išlieka materialinės naudos. Domėjimąsi finansiniais priedais už rezultatus ir kitais piniginiais paskatinimais įvardijo beveik pusė tyrime dalyvavusių įmonių ir įstaigų.

Visgi 24 proc. darbdavių nurodė, kad darbuotojams svarbu papildomos atostogų dienos, galimybė dirbti laisvu grafiku. 21 proc. teigė, kad jų įmonės darbuotojus motyvuoja papildomos mokymosi galimybės ar komandos stiprinimo renginiai.

Papildomų atostogų dienų patrauklumą darbuotojams dažniau nei kituose sektoriuose įvardijo švietimo, sveikatos priežiūros ir viešojo valdymo įstaigos. Darbuotojų domėjimąsi laisvu grafiku dažniausiai nurodė profesinę, mokslinę ir techninę bei meninę, pramoginę ir poilsio organizavimo veiklą vykdantys darbdaviai.

Galimybę dirbti nuotoliu kaip darbuotojui patrauklią papildomą naudą dažniausiai nurodė informacijos ir ryšių, finansinės ir draudimo veiklos bei profesinės, mokslinės ir techninės veiklos įmonės bei viešojo valdymo įstaigos. Komandos stiprinimo renginių patrauklumą darbuotojams dažniausia pabrėžė sveikatos priežiūros ir švietimo įstaigos, rodo apklausos duomenys.

Pasak Užimtumo tarnybos, savo įvaizdį kryptingai kuriantys darbdaviai dukart dažniau pabrėžė komandos stiprinimo renginių ir papildomo mokymosi galimybių svarbą, triskart dažniau nurodė, kad darbuotojams svarbu nemokami užkandžiai ir kava.

Taip pat darbdavio įvaizdžiui dėmesį skiriančios įmonės dažniau nei kitos teigė, kad darbuotojams svarbios ir tokios papildomo naudos kaip galimybė dirbti nuotoliu, poilsio erdvės, ryšio priemonės ar automobilio stovėjimo vieta.

Kasmetinis darbdavių nuomonės tyrimas vyko 2023 metų spalio–lapkričio mėnesiais. Jo metu apklausta 2,5 tūkst. šalies įmonių ir įstaigų, kuriose dirba 158,5 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)