DELFI žiniomis, prekybos centro „Ozas“ reklamos kampaniją organizuojančios agentūros partnerius Baltarusijoje pasiekė informacija, kad Minsko miesto vykdomojo komiteto Ideologijos departamentas nusprendė, kad organizuojama išpardavimų akcija – netinkama.

Komiteto manymu, reklama skatina žmones šią, kaimyninėje šalyje Valstybinės šventės dieną, išvažiuoti iš šalies tam, kad apsipirktų, dėl to nurodyta Minsko metro pakabintą reklamą nuimti.

„Mūsų reklamos planavimo agentūrai teko operatyviai iš naujo sudėlioti reklamos planą, perskirstyti biudžetą. Tikimės, kad mūsų prekybos centre lankytis jau įpratę ir potencialūs pirkėjai kaimyninėje šalyje gaus juos dominančią informaciją ir apsilankys Vilniuje ateinantį savaitgalį“, – sakė prekybos ir pramogų centro „Ozas“ direktorė, „ECE Projektmanagement Vilnius“ generalinė direktorė Inga Navickaitė.

Prekybos centro skaičiavimais, praėjusių metų paskutinį ketvirtį, palyginti su ankstesniais metais, pirkėjų iš Baltarusijos „Oze“ apsilankė trečdaliu mažiau, bet pamažu jų daugėja.

DELFI skelbė, kad nuvertėjęs Rusijos rublis ir krentanti šios šalies ekonomika graso didžiulėmis problemomis ir Baltarusijai, kurios ekonomika su didžiąja kaimyne yra labai glaudžiai susijusi. Baltarusių pajamų nuvertėjimas reiškia, kad Lietuva šiemet sulauks mažiau svečių iš kaimyninės šalies.

„Tai reiškia, kad Baltarusijos gyventojai rečiau čia atvažiuos apsipirkti ir atostogauti, o jie buvo pakankamai svarbūs pirkėjai. Kai kurie Vilniaus rajono mažmeninės prekybos tinklai skaičiuoja, kad iki dešimtadalio apyvartos sudaro baltarusių pirkiniai“, - teigė „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis.

DELFI primena, kad gegužę vienas JAV doleris kainavo 14,3 tūkst. Baltarusijos rublių, o prieš metus – 10 tūkst. rublių.

Tuo metu šią savaitę vienas JAV doleris buvo vertas 51,8 rublių, o prieš metus – 35,7 rublių.

Išpardavimo reklama Minske
Išpardavimo reklama Minske
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)