Tokį sprendimą priėmė teismas, išnagrinėjęs Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorų perduotą su dokumentų suklastojimu susijusią nusikaltimų nuosavybei baudžiamąją bylą, kurioje 34 metų panevėžietis R. R. buvo kaltinamas siekimu išvengti didelės turtinės prievolės ir dokumentų klastojimu.

Teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, nustatė, kad prieš dvejus metus pavadinimą pakeitusios bendrovės vienintelis akcininkas ir direktorius siekė išvengti didelės vertės turtinės prievolės – daugiau kaip 252 tūkst. litų skolos grąžinimo vienos užsienio bendrovės filialui sostinėje ir suklastojo garantinį raštą apie užstatomą turtą įrašęs neteisingus duomenis, kad už kreditinį įsiskolinimą užstato 300 tūkst. litų betarę miltų talpyklą, nors ši talpykla realiai nuosavybės teise priklausė „Swedbank lizingas“.

„Jungtinio duonos centro" vadovas, pateikęs netikrus dokumentus antstolei, išvengė bendrovei priklausančio turto arešto ir tuo pačiu apgaule išvengė didelės vertės – daugiau kaip 200 tūkst. litų turtinės prievolės.

Neseniai kitoje teismo išnagrinėtoje, nuosprendžio už milijoninės paskolos panaudojimą ne pagal paskirtį ir 6,5 tūkst. litų baudos sulaukė kitas tos pačios „Jungtinio duonos centro“ bendrovės vadovas ir nuteistojo R. R. brolis – buvęs jos generalinis direktorius keturiasdešimtmetis S. R.

Už kreditoriui padarytą didelės vertės – 1,2 mln. litų turtinę žalą valstybinį kaltinimą palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras prašė nubausti teisiamąjį tris kartus griežčiau ir paskirti 19,5 tūkst. litų baudą.

Šiose bylose ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo Panevėžio apskrities valdybos skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo, jį organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)