Tyrimo metu buvo nustatyti nebūdingi žuvies konservams jusliniai rodikliai: konservų skardinėse stambūs žuvies gabalai užpildyti tamsiai geltonos spalvos užpilu, žuvų paviršius parudavęs, vietomis pageltęs, konsistencija sausa ir trapi, skonis kartus. Konstatuota, kad tirtas produktas neatitinka produktų saugą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų.

„Rivonai” buvo nurodyta susigrąžino iš rinkos 6305 vnt. žuvies konservų. Bendrovė šį Kėdainių rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimą apskundė teismui, tačiau teismas skundą atmetė, nurodo Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba.

Išnagrinėjusi bylą, tarnyba už Maisto įstatymo pažeidimą skyrė „Rivonai“ 2750 litų baudą.

Sarsto galimybę skųsti sprendimą aukštesnės instancijos teismui

„2010 m. pabaigoje importavome konservus "Natūralios Ramiojo vandenyno sairos savo sultyse". Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ištyrusi šių konservų mėginį nustatė, kad vienos rūšies konservai yra kartūs ir netinkamos išvaizdos. Kadangi ši išvada buvo padaryta nesiremiant jokiais tyrimais, o tiesiog konservų paragavus, mes papildomai išsiuntėme konservus tirti į tris akredituotas ir nepriklausomas Vokietijos laboratorijas. Atlikusios tyrimus, šios laboratorijos nustatė, kad konservuose nėra jokių neatitikimų, o kartumas yra būdingas sairai“, - tvirtina Darius Ryliškis, UAB „Norfos mažmena“ atstovas spaudai.

„Siekiame užtikrinti kokybiškų produktų mūsų pirkėjams teikimą ir manome, kad vartotojo interesas yra aukščiau visų kitų interesų. Tačiau esame įsitikinę, kad valstybinės institucijos turi atsakingai ir profesionaliai atlikti savo darbą ir remtis patikimais tyrimais, o ne subjektyviu paragavimu. Todėl svarstome galimybę skųsti tokį teismo sprendimą aukštesnės instancijos teismui“, - teigia D. Ryliškis.

Sprendimas galutinis, tai kam skųs?

Pasak Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnybos atstovo Vito Ūso, "Rivona" buvo apskundusi Panevėžio apygardos administraciniam teismui, kuris skundą atmetė ir Vyriausiajam administraciniam teismui, kuris sprendimą paliko nepakeistą, o šio teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

„Šiuo atveju "Norfos mažmena" figūruoja tik tiek, kad šioje parduotuvėje buvo pardavinėjami pavojingi žuvies konservai, tačiau baudą Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba skyrė produktų platintojui -"Rivonai"”, atsiųstame komentare teigia V.Ūsas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)