Vietų dar yra ir populiariausiuose sostinės viešbučiuose


Vilniuje įsikūrusio viešbučio „Pacai“ direktorės Rūtos Palkauninkaitės-Macikės teigimu, vietų viešbutyje Naujiesiems metams dar yra, tačiau jos – greitai tirpsta.

„Tiesa, jų nėra labai daug, bet kambariukų yra, tad visus kviečiu ilgai negalvoti, rezervuotis. Restorane taip pat vietų dar yra. Šiais metais siūlome labai prabangią vakarienę, su mūsų šefų atrinktais, pagamintais, sukurtais specialiai šiai nakčiai patiekalais“, – pasakojo ji.

„Pacų“ direktorė taip pat atskleidė, kiek pinigų tokioje vietoje gali tekti išleisti.

„Vakarienė su šampano taure kainuoja 300 eurų žmogui, su priderintais vynais – dar 150 eurų reikėtų pridėti. Kambarys – be abejo, priklauso nuo kategorijos. Porą šimtų – standartinis kambarys, o, kuo aukštesnė kategorija – tuo brangiau“, – tvirtino R. Palkauninkaitė-Macikė.

Pasak jos, brangiausias viešbučio kambarys atsieitų net 2000 eurų.

Viešbutis "Pacai"

Rezervacijos suaktyvėjo vos prieš savaitę


Kaip pastebėjo „Conti“ viešbučio vadovė Monika Karužė, Naujųjų metų sutiktuves kai kurie žmonės pradėjo planuoti dar vos prieš savaitę.

„Pastebėjome, kad ir Booking platformoje, ir tiesioginės rezervacijos suaktyvėjo. Kol kas, mūsų viešbučio užimtumas siekia 70 procentų. Dar turime 30 kambarių pasiūlyti“, – atskleidė ji.

M. Karužė pakomentavo, ko, jos pastebėjimu, ieško ir tikisi gyventojai.

„Žmonės ieško šeimų pasibuvimų kartu tiek Kalėdiniu laikotarpiu, tiek Naujųjų metų vakarą. Laikome konkurencingą kainą. Esame naujas viešbutis, dėl to kaina mūsų viešbutyje yra šiek tiek mažesnė, nes mūsų tikslas yra pasirodyti ir prikviesti kuo daugiau naujų svečių“, – teigė ji.

Naujųjų metų išvakarėse, M. Karužės teigimu, viešbutyje „Conti“ galima apsistoti išleidus nuo 120 iki 400 eurų.

„Standartinis kambarys kainuoja apie 120 eurų be pusryčių, o pati geriausia kategorija, tai yra liukso klasės apartamentai – 360 Eur“, – teigė ji.

Didelį susidomėjimą lemia ir viešbučiuose siūloma šventinė programa.

„Turime paketus, kur yra įskaičiuotas ir apgyvendinimas, ir šventinė vakarienė su muzika. Šiek tiek didesnis poreikis šiuo metu matomas kambarių, bet tikiu, kad per šią ir kitą savaitę suaktyvės ir restorano rezervacijos“, – teigė M. Karužė.

Vilnius sutinka Naujuosius metus

Tendencijos keičiasi


Štai „Pacuose“ pigiausiai apsistoti galima už 284 eurus, „Kempinskyje“ – už 330 eurų, „Amberton“ viešbutyje – už 253 eurus, o „Stikliuose“ kambarys kainuotų 504 eurus. Kaip bebūtų keista, būtent pigiausių kambarių – dar likę, o išgraibstyti brangiausiai kainuojantys apartamentai ir prezidentiniai kambariai. Vis dėlto, tikėtina, kad neliks ir pigių apsistojimo variantų.

„Yra žmonių, kurie labai planuoja iš anksto ir jau prieš pusę metų rezervuoja kambarį. Yra žmonių, kurie tikrai sprendimus priima kaip studentai – paskutinę minutę. Visada net ir Naujųjų metų naktį sulaukiu skambučių, žinučių, kad gal, vis dėlto, dar yra ar kambarys, ar vieta restorane. Neabejoju, kad ir šiais metais sulauksiu“, – pripažino „Pacų“ viešbučio direktorė.

Anot Viešbučių ir restoranų asociacijos vadovės, Naujųjų metų tendencijos – keičiasi.

„Dabar yra jau labai populiaru užsakyti paskutinę minutę rezervacijas, ar tai būtų vasara, ar nauji metai. Be abejo, verslui tai labai apsunkina situaciją, nes niekada negali planuoti ir paskutinę minutę prisipildo. Aš visada, kadangi turiu progą viešai pakalbėti, kviečiu visus registruotis kuo anksčiau ir užsisakyti tą, ką nori, o ne tą, kas liko“, – teigė Evalda Šiškauskienė.

Pasak jos, užpildyti viešbučius – sekasi kone puikiai.

„Kiek pasikalbėjome su nariais, tai tiek Birštonas, tiek Palanga, tiek Druskininkai pildosi kuo puikiausiai, žmonės planuoja likti ir ilgiau, ir procedūrų pasiima. Gal bus šiek tiek kuklesnės programos, nes vis tiek yra pakankamai brangu ir viskas nusėda į tą kainą – ir aptarnavimas, ir programos, atlikėjai, tad, taupydami žmonių pinigus, verslininkai prisitaiko ir daro nebe tokias prabangias programas kaip seniau“, – dalijosi pašnekovė.

Evalda Šiškauskienė

Viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė aptarė ir situaciją, susiklosčiusią Vilniuje.

„Vilnius irgi pildosi pakankamai gerai. Prieš savaitę kalbėjome, tai buvo jau 60-65 procentai prisipildę. Vienur vakarienės kuklios, kitur su programa. Be abejo, reikia į norimą vietą skambintis ir teirautis, kad paskui nebūtų nusivylimo. Manau, bus ir tokių restoranų, kurie ims nedidelį rezervacijos mokestį, kad tiesiog vietą užsisakytum. Čia jaunimui labiau tinka, kurie nenori sėdėti ir valgyti penkis patiekalus“, – teigė E. Šiškauskienė.

Jos teigimu, švęsti lietuviai – tikrai nori.

„Manau, dabar visi paskutinius pinigus leidžia, o paskui jau sausis ir vasaris bus šiek tiek kūdesnis“, – juokavo E. Šiškauskienė.

Tikisi ir turistų srautų


Šiemet tikimasi pralenkti ir įspūdingą praėjusių metų turistų skaičių.

„Praeitais metais, gruodžio mėnesį, Vilnius sulaukė 90 tūkstančių turistų, kurie apsistojo apgyvendinimo įstaigose ir maždaug du trečdalius jų sudarė užsieniečiai. Šiais metais labai laukiame dar didesnio turistų srauto ir, kalbant apie gruodžio 31 dieną, natūralu, kad daug kas domisi ir bent keletą dienų praleidžia užsienio miestuose, tai ir pas mus atvyksta užsieniečiai“, – pasakojo „Go Vilnius“ turizmo skyriaus vadovė Vilma Daubarienė.

Pasak jos, dažniausiai tai būna svečiai ir kaimyninių valstybių.

„Taip pat, iš Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Italijos, Prancūzijos ir taip toliau. Taip pat, kalbėjomės su viešbučiais, kurie teigė, kad jau dabar yra apie 80 procentų kambarių užsakyti. Žinoma, situacija šiek tiek keičiasi, skiriasi ir kiekvieną dieną pasipildo“, – teigė V. Daubarienė.

Šventiniai fejerverkai Naujųjų Metų naktį sostinės Katedros aikštėje.Tomo Bauro (ELTA) nuotr

Kaip pastebėjo pašnekovė, džiugu, kad viešbučiai šventėms siūlo ne tik nakvynę, bet ir šventinę vakarienę.

„Dažniausiai, būna paruoštas specialus šefo meniu, muzikinė programa. Tai yra labai paklausu ir, šiai dienai, kalbėjau su vienu, kitu viešbučio atstovu, tai 70-80 procentų tokių pasiūlymų jau yra užsakyta į priekį“, – teigė ji.

Anot V. Daubarienės, kainos – panašios kaip ir praėjusiais metais, tačiau jos labai priklauso nuo to, kokia programa yra siūloma.

„Dvivietį standartinį kambarį su pusryčiais, viešbutyje, kuris yra, sakykime, maždaug 3-jų žvaigždučių lygio, gruodžio 31-ai dar dabar tikrai galima rasti iki 100 eurų – apie 80-90 eurų. Jeigu tai yra arčiau centro esantis viešbutis – tada 130 eurų maždaug. Kainos svyruoja“, – pasakojo ji.

Visą reportažą rasite LNK portale: