"Pernai medienos pirkimo sutartis buvome pasirašę su 73 smulkiais, 17 stambių ūkininkų bei su didžiausiomis šalies miškų urėdijomis. Iš esmės dirbame Aukštaitijos regione vakarietišku principu - pagal sutartis su subrangovais. Supirktą medieną tiekiame vietinėms jos ruošinių įmonėms, taip pat Rygos klijuotinės faneros fabrikui, deramės dėl partnerystės su "Klaipėdos mediena". Tikimės, kad šiais metais iš privačių miškų medienos supirksime daugiau", - Eltai sakė "Urėdijos serviso" direktorius Ramūnas Vyžintas.

Jo teigimu, privatiems miško tiekėjams "Urėdijų servisas" patrauklus ir dėl to, kad už supirktą medieną su privačių miškų savininkais atsiskaito nedelsiant.

Iki 1995 metų bendrovė iš esmės užsiėmė popiermedžio eksportu, tačiau į Lietuvos rinką atėjus stambiems Skandinavijos konkurentams, šis verslas davė vis mažiau pajamų - apie 17 mln. litų tuomet siekusi metų apyvarta ėmė sparčiai smukti.

"Reikėjo galvoti, ką toliau daryti. Mes nusprendėme nekonkuruoti su stambiomis įmonėmis ir suradome rinkos nišą privačiuose miškuose - jų savininkams ketiname siūlyti ir miškų priežiūros bei projektavimo paslaugas", - sakė "Urėdijų serviso" vadovas.

Pernai bendrovė pasiekė 1,5 mln. litų apyvartą, o šiemet planuoja atlikti darbų ir suteikti paslaugų už 5 mln. litų. "Urėdijų servisas" iš ūkininkų medieną išgabena savo transportu. Pastaraisiais metais daugiausia superkama beržo rąstų.

Be medienos pirkimo ir pardavimo, įmonė dar verčiasi nekilnojamojo turto bei medienai gabenti skirtos technikos nuoma. Vėl atsigaunanti bendrovė išsaugojo apyvartos lėšas ir investuoja į modernią techniką bei samdomų darbininkų kvalifikaciją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)