Su kokiais iššūkiais susiduria žemės ūkis?

Ankstesniais metais žemės ūkio bendrovės dalijosi, kad sezoninių darbuotojų paieškos sekasi gana sunkiai. Vienas iš „Luksnėnų sodų“ akcininkų, Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos prezidiumo narys Vaidas Stanaitis „Delfi“ laidoje „Piniginiai reikalai“, šie metai – taip pat ne išimtis, o be to, jo manymu, situacija bėgant metams tik prastėja.

„Žemės ūkio sektorius nebegali finansiškai pasiūlyti patrauklių atlyginimų ir tikriausiai vienintelis būdas, kaip būtų galima prisivilioti darbuotojus – tiesiog mokėti jiems didesnius atlyginimus“, – dalijosi jis.

Pašnekovo teigimu, pavyzdžiui, į sodininkystės sektorių sezono metu ūkininkai įdarbina iki 100 laikinų darbuotojų dviem mėnesiams. Čia didžiuliu išsigelbėjimu, kaip teigia V. Stanaitis, darbdaviams tampa laikino įdarbinimo paslaugų kvitai, tačiau ir jų teikiamos naudos, dažnu atveju, nepakanka.

„Didžiulis išsigelbėjimas mums yra laikino įdarbinimo paslaugų kvitai, tačiau labai gaila, kad yra skirta maža suma – tik 1750 eurų. Darbuotojas gali dirbti pas tą patį darbdavį du mėnesius. Jeigu jis išnaudoja anksčiau tą sumą – tiesiog nebeužtenka pinigų, kad būtų galima įdarbinti pagal laikino įdarbinimo paslaugų kvitus“, – atkreipė dėmesį V. Stanaitis.

Jis taip pat įvardijo ir konkrečias sumas, kurios laikinai įdarbinamiems sezoniniams darbuotojams šiuo metu yra siūlomos ūkiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)