Kalbėdamas tarptautinėje konferencijoje „Nepaisant aplinkybių: Baltijos šalių ekonomikos atkūrimo patirtis“, M. Griffithsas pažymėjo, kad dabar Latvijos laukia tokios užduotys, kaip euro įvedimas, stabilus augimas ir nelygybės visuomenėje mažinimas.

Tarptautinio valiutos fondo atstovas įsitikinęs, kad iki krizės Latvijos ekonomika vystėsi labai sparčiai, tačiau einamosios sąskaitos deficitas buvo didelis. Dabar būtina siekti stabilaus augimo ir pritraukti investicijas, ypatingai tose sferose, kurioms būdingas didelis prekybos potencialas. Taip pat svarbu vykdyti reformas, užtikrinti mokesčių mokėjimą ir stiprinti konkurenciją. Šiandien ne tik Latvijoje, bet ir Lietuvoje, egzistuoja didelė visuomenės nuskurdimo ir socialinės nelygybės rizika, todėl būtina skirti lėšas socialinės apsaugos sistemai.

M. Griffithsas taip pat pažymėjo, kad visose Baltijos šalyse yra didelis nedarbas, o daugelis žmonių negali rasti darbo jau ilgą laiką. Ypatingai didelis nedarbo lygis tarp viduriniosios kartos gyventojų, o jaunimo grupėje jis viršija Europos Sąjungos vidurkį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)