Anksčiau abejonių konkursu buvo pareiškusi ir Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) informavo Turto banką, kad vienas viešojo pirkimo komisijos narių, šiuo metu jau nedirbantis Turto banke, tuo pačiu metu, kai vyko pirkimo procedūros, dirbo ir vienoje iš įmonių, dalyvavusių konkurse“, – pranešė Turto bankas.

Banko atstovė spaudai Aušra Pocienė BNS sakė negalinti atskleisti FNTT įvardinto buvusio banko darbuotojo tapatybės ir kokioje įmonėje jis šiuo metu dirba.

Jis banką paliko praėjusių metų lapkritį.

A. Pocienė pridūrė, kad Turto bankas ateityje skelbs naują konkursą.

BNS šaltinių žiniomis, buvęs Turto banko darbuotojas figūruoja ir FNTT tyrime dėl Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) projektų.

VPT praėjusių metų pabaigoje pareiškė, jog Turto bankas turės iš naujo svarstyti konkurso biudžetą bei statybų bendrovių „Irdaiva“, „Pamario restauratorius“ ir „LitCon“ konsorciumo pasiūlymo kainą, kuri pasirodė per didelė – 27,79 mln. eurų.

Rūmų pritaikymo konferencijų centrui projektą įgyvendinantis Turto bankas pernai rugpjūtį jau buvo nutraukęs rangovo konkursą, kuriam pasiūlymus pateikė 4 dalyviai, iš jų trys neatitiko kvalifikacijos.

Tuomet Turto bankas pradėjo derybas su „Irdaivos“, „Pamario restauratoriaus“ ir „LitCon“ konsorciumu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)