Turkijos laikraštis „Hurriyet“ cituoja ministrą, kuris taip pat pridūrė, kad patirta žala dar gali augti, tačiau pabrėžė, kad Turkijos ekonominė padėtis yra gera.

„Karo lėktuvai, sraigtasparniai, ginklai, bombos, pastatai: 300 mlrd. lirų. Na, galbūt aš kiek dar nepakankami įvertinu, – sakė ministras. – Ir žala gali dar augti.“

B. Tufenkci perspėjo, kad bendrą vaizdą derėtų vertinti vidutinės trukmės perspektyvos kontekste, net jei kai kurios investuotojus įvykiai Turkijoje atgrasė trumpalaikėje perspektyvoje.

„Pučistai privertė Turkiją atrodyti, kaip trečio pasaulio šalis, – pykčio neslėpė ministras. – Jie (investuotojai) neateina po to, kai buvo parodyti gatvėmis važinėjančių tankų vaizdai ir buvo subombarduotas parlamentas.“

Tačiau nepaisant visko, ministras pabrėžė, kad Turkijai pavyko sukontroliuoti situaciją.

„Jeigu perversmas būtų įvykęs kitoje šalyje, biržos būtų atidarytos tik po savaitės“, – sakė B. Tufenkci. Perversmas įvyko lieps15 d., penktadienį, o pirmadienį biržos pradėjo darbą įprastai.

„Palūkanų normos smarkiai neišaugo. Nuostolių akcijų rinkoje buvo riboti. Nėra reikalo peržiūrėti augimo ir eksporto skaičių. Tauta atsilaikė“, – pabrėžė Turkijos prekybos ministras.

Savo ruožtu statistika rodo, kad į Turkiją atvykstančių užsieniečių skaičius birželį smuko 40 proc. iki žemiausio lygio šiais metais. Tačiau tikima, kad į Turkiją vėl ims plūsti rusai po to, kai Ankara ir Maskva pagerino savo santykius.

„Nuo dabar turizmo sektorius augs“, – sakė ministras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)