Turkijoje „smulkusis verslas“ mėgina atsigauti dėdamas viltis į turistus, kurie tik pradeda grįžti į šalies kurortus. Turistams teko suploti 43 svarus sterlingų (apie 48 eurus) už kebabo porciją Bordumo paplūdimio bare. Skandalas įsismarkavo po to, kai šio kurorto meras užstojo verslininkus – esą jie kovoja dėl išlikimo, rašo „The Sun“.

Pirmieji britų turistai, atskridę į Turkiją ilsėtis, piktinosi kavinių kainoraščiu ir išplatino sąskaitos nuotrauką socialiniame tinkle. Be kebabo į sąskaitą buvo įtrauktas nedidelis kavos puodelis už aštuonis eurus ir pita už 24 eurus. Kitame restorane kavos puodelis turistams atsiėjo 23,86 euro. Taip „dosniai“ turistus pamaitino viena iš Bodrumo paplūdimio, gana populiaraus poilsiautojų kurorto, kavinių, skelbia „TourProm“.

Paaiškėjo dar vienas originalus būdas užsidirbti – kai kurie viešbučiai reikalauja susimokėti... už maudynes jūroje. Nusiskundimų pasipylė, konkrečiai, dėl penkių žvaigždučių viešbučio „Maçakızı“, kuris ima iš turistų apie 70 eurų už maudymąsi jūroje.

Įdomu pažymėti, kad Bodrumo meras Achmetas Arasas palaiko „originaliąją“ verslininkų politiką. Jis pareiškė, kad visos turizmo įmonės visomis išgalėmis stengiasi išlikti po COVID-19 pandemijos, ir kurortas, kuris didžiąja dalimi yra priklausomas nuo turizmo, „yra atsakingas už tai, kad iš turistų kišenių būtų išspausta kiek tik įmanoma“.

„Man vis tiek, jei kas sumanys sumokėti kosminę sumą už kebabą. Jie gali suploti ir 100 000 lirų, jei tik panorės“, – pareiškė jis.

Be to, meras pridūrė, kad tame pačiame rajone yra restoranų, kurie už tą patį maistą yra nustatę daug mažesnę kainą, o dauguma parduodamų šašlykų ir kebabų kainuoja apie 1,5 euro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)