Kaip pasakoja, pirmiausia Merkinėje atsirado danielių ūkis, kuris šiandien jau veikia septynerius metus, o tik vėliau – restorano verslas.

„Pradėjome galvoti apie mėsos realizaciją“, – sako Marius ir tikina danielių ūkiu labiau užsiimantis jis pats, o Živilė besisukanti restorano valdyme.

Pastarasis veikia jau trejus metus ir buvo atidarytas per pandemiją, kas, kaip neslepia, taip pat buvo tam tikras iššūkis.

„Mums reikėjo laiko įsivažiuoti, o paskui įvykusi pandemija viską pristabdė. Reikėjo viską pradėti iš naujo“, – pasakoja šeimininkė.

Restoranas, kaip tikina, išskirtinis, mat čia didžioji dalis patiekalų – iš žvėrienos, tiksliau, danielių mėsos.

Kalbėdamas apie jų auginimą, Marius aiškina, kad iš pradžių šeima danielių auginusi nedaug, tačiau metams bėgant ūkis išsiplėtė ir šiuo metu jame yra apie 200.

„Tai – labai specifinis dalykas, jį reikia išmanyti“, – apie jų auginimą sako verslininkas.

Jis aiškina, kad jie yra gavę pasiūlymų patiekalus gaminti ir iš kitos mėsos, tačiau to atsisakė.

„Mes turime savo koncepciją. Danielių mėsa yra geriausios kokybės, lyginant su kita žvėriena“, – sako Marius.

Živilė aiškina, kad pradėdami danielių ūkį šeima neturėjo nė minties, kad atidarys restoraną.

„Nebuvo jokių minčių, pirkome, kad pirkti ir turėti, o kai banda didėjo, svarstėme apie mėsos cechą, bet ta mintis nepasitvirtino.

Tada sugalvojome atidaryti paprastą užeigą, bet, kad viskas susiklostys taip, tikrai nesitikėjome“, – apie atidarytą restoraną sako ji.

Šeima turi ir savo skerdyklą, todėl mėsos kiekį kaskart skaičiuojantys pagal poreikį.

„Mėsos nešaldome“, – sako ji.

Pastatas, kuriame ir kalbamės su šeimininkais, šiandien nepriekaištingai sutvarkytas, tačiau anksčiau čia buvęs senas buitinis pastatas, kiek vėliau ir siuvykla, baras.

„Ko čia tik nebuvę.

Įsigijome patalpas, atlikome renovaciją, gavome paramą. Ji sudarė apie 200 tūkst. Eur. Čia investuota beveik 600 tūkst. Eur“, – skaičiuoja Živilė.

Daugiausia, kaip sako, į restoraną šiandien užsuka turistai, atvyksta gyventojai iš Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Palangos.

„Bet turime ir vietinių turistų, taip pat – užsieniečių“, – sako ji ir aiškina, kad jie – ne tik didesnes pajamas gaunantys žmonės.

Restorano pavadinimo autorė – pati Živilė.

„Jis kilo iš to, kad ši vieta visada asocijavosi su Dzūkija, todėl ir „Dzūkynė“.

Šiuo metu prie restorano vyksta ir intensyvios statybos. Šalia jo šeima stato banketinę salę.

„Buvo svarstymų, ar dabar geras laikas užsiimti plėtra, nes kainos be proto kyla, bet nusprendėme to imtis dabar, kad galėtume atsidaryti, kai visi vėl gyvens gerai“, – sako ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją