Tai apima ir šalyje vis dar pakankamai paplitusius lauko tualetus, kurių galima rasti didesniuose ar mažesniuose miestuose.

Iki 2023 metų neįvykdžius įsipareigojimų, Lietuvai gresia milijoninės sankcijos. Savivaldybės teigia, kad prie nuotekų tinklų neprijungtų žmonių aglomeracijose vis dar yra apie 30 tūkst.

Pasak savivaldybių, kita problema, kuri aktuali ne tik savivaldai, bet ir visai valstybei – vandentvarkos įmonių finansinė padėtis. Iš savivaldybių valdomų bendrovių nuspręsta išieškoti daugiau kaip 16 mln. eurų už tai, kad gyventojai nesutiko jungtis prie nuotekų surinkimo tinklų.

Nurodoma, kad tais metais, kuomet šalyje vyravo finansinė krizė, savivaldybės neįkalbėjo pakankamai gyventojų jungtis prie nuotekų tinklų. Nors ir išties patogu žmonėms naudotis centralizuotais tinklais, tačiau prie pajungimo finansiškai reikia prisidėti ir jiems patiems.

Kaip praneša Savivaldybių asociacija, savivaldybės pasigenda aktyvios politikos formuotojo – Aplinkos ministerijos pozicijos ir pagalbos sprendžiant esamas problemas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)