Penkių valandų trukmės maršruto versija buvo uždaryta daugiau nei prieš 30 metų, tačiau dabar ji atnaujinta ir galios vasaros mėnesiais iki 2024 m. rugsėjo 30 d.

Naujoji traukinių linija sujungia Italiją, Slovėniją ir Kroatiją

Naujasis maršrutas, kurį aptarnauja Slovėnijos geležinkeliai, driekiasi geležinkelio linija, pirmą kartą nutiesta prieš 150 metų Austrijos-Vengrijos imperijos laikais. Įlipant ir išlipant įvairiose stotelėse galima praleisti ilgąjį savaitgalį.

Traukinys išvyksta iš šiaurės rytų Italijos uostamiesčio Triesto – pakrantėje įsikūrusių rūmų ir Art Nouveau stiliaus kavinių elegantiškos puošmenos.

Vėliau maršrutas veda per sieną į Slovėniją, kur traukinys užsuka į keturias stotis: Sežana, Divača, Pivka ir Ilirska Bistrica. Jei mėgstate važinėti dviračiu, būtinai sustokite Ilirska Bistricoje. Lankytojai gali išsinuomoti elektrinius dviračius ir pasivažinėti vietovės miško keliukais, iš kur atsiveria sniego dulkėmis apdrabstytos viršukalnės.

Rijeka

Tada traukinys vyksta į Kroatiją, kur sustoja Šapjanės ir Opatijos Matulji stotyse ir galiausiai atvyksta į galutinį savo kelionės tikslą, Rijeką. Išlipę Opatija-Matulji stotyje, keleiviai gali pernakvoti gretimame Opatijos kurorte, kuriame stūkso rokoko stiliaus vilos ir didingi viešbučiai, iš kurių atsiveria vaizdas į tviskančią Adrijos jūrą. Rijeka – tai dar vienas uostamiestis, kurio promenadomis rikiuojasi Habsburgų epochos rūmai ir 19-ojo amžiaus Gustavo Klimto dekoruotas teatras.

Naujojo Europos traukinių maršruto kaina – tik 8 eurai

Traukiniai į abi puses kursuos kasdien iki 2024 m. rugsėjo 30 dienos.

Iš Villa Opicina stoties Triesto priemiestyje išvykstama 7.50 val. Traukinys Ilirska Bistricoje sustoja 8.54 val., o į Rijeką atvyksta 9.54 val.

Į kitą pusę traukinys iš Rijekos išvyksta 18.25 val. ir į Villa Opicina atvyksta 20.40 val.

Vienkartiniai bilietai suaugusiesiems už visą kelionę į vieną pusę kainuoja nuo 8 eurų, tačiau jei planuojate įlipti ir išlipti, taip pat galite įsigyti atskirus bilietus už kiekvieną kelionės atkarpą.

Šiuo metu paslauga teikiama iki rugsėjo 30 d., tačiau operatoriai tikisi, kad ateityje šis maršrutas bus nuolatinis.