Už perrinkimo siekusį LPK vadovą balsavo 102, už jo oponentą rinkimuose, „Eikos“ valdybos pirmininką Robertą Dargį 99 nariai.

V. Janulevičius LPK prezidentu pirmai kadencijai buvo išrinktas 2020-ais metais, tuo metu R. Dargis vadovavo organizacijai 2012–2020 metų laikotarpiu.

LPK vienija 55 šakines, 7 regionines asociacijas ir 24 neasocijuotus narius, apjungiančius visas pagrindines pramonės šakas ir pagrindinę Lietuvoje gaminamą produkciją. LPK atstovaujami sektoriai kuria 59 proc. Lietuvos BVP.

Janulevičius: rinkimai rodo, kad ne viskas iš mano pusės padaryta gerai

LPK vadovu vos trijų balsų persvara perrinktas Vidmantas Janulevičius sako, kad iš jo pusės buvo „ne viskas gerai padaryta“, jog pergalė būtų iškovota didesniu skirtumu. Anot jo, LPK suvažiavimas parodė būtinybę atnaujinti gyvus susitikimus.

„Tai rodo, kad dalis mūsų narių mano, jog ne viskas yra atliepiama. Būtų reikalas šioje vietoje daugiau ieškoti kaip judėti į priekį. Reikia daugiau bendravimo, akivaizdu, kad ne viskas buvo pilnai iš mano pusės padaryta gerai. Manyčiau, kad reikia atnaujinti gyvus susitikimus, nes po kovido perėjome į nuotolinį formatą ir „brandiems jaunuoliams“ norėtųsi gyvo bendravimo“, – žurnalistams po LPK suvažiavimo teigė V. Janulevičius.

„Atliepimas į mūsų elektroninius laiškus buvo labai menkas. Tai parodo, kad žmonės nori gyvo bendravimo, matyt keisime administracijos požiūri, tam, kad direktoriai dažniau susitikinėtų su kitų asocijuotų struktūrų vadovais. Yra apie ką pamąstyti“, – pažymėjo jis.

V. Janulevičius akcentavo, kad per artimiausius ketverius metus daugiau dėmesio skirs bendravimu su Europos Sąjunga.

„Toliau judėsime keliu, kuris yra nubraižytas, daugiau susijęs su Europos Sąjunga, kad mūsų interesai būtų daugiau ten atstovaujami. Ir aš matau, kad dėmesį skirsiu ir vietinei rinkai, bet mums reikia daugiau įtakos Briuselyje, nes 80 proc. įstatymų ateina iš ten ir nugula čia kaip faktas“, – sakė perrinktas LPK vadovas.

„Didžiausias mano dėmesys bus į bendravimą su ES, nes kaip ir sakiau, ten didžiausios galimybės Lietuvos pramonei transformuotis. Mes čia dirbame su pasekmėmis, ten galėtume dirbti su ištakomis“, – tikino jis.

LPK vadovas taip pat aiškino, kad toliau reikia investuoti į pramonės augimą, eksportuoti ne tik fizines prekes, bet ir paslaugas. Jis akcentavo ir gynybos sektoriaus svarbą.

„Augimas per pastarąjį dešimtmetį mūsų buvo labai ženklus ir turime jį puoselėti. Bet konjunktūra keičiasi ir vien fizinės prekės pereina į kitą atvejį ir mes turime eksportuoti ir paslaugas“, – kalbėjo V. Janulevičius.

„Gynybos sektorius bus vienas kertinių ateinantį dešimtmetį. Mes artimiausiu metu čia ko gero nepagaminsime tankų, bet su elektroninėmis kovos priemonėmis mes tikrai galime, gaminti sprogmenis taip pat galime. Mūsų chemijos pramonė šioje vietoje stipri“, – tvirtino jis.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)