„Šiuo metu STT (Specialiųjų tyrimų tarnybai) pradėjus tyrimą, VTPSI priėmė sprendimą atlikti nurodyto statinio statybos užbaigimo akto išdavimo teisėtumo patikrinimą“, - rašoma pirmadienį BNS pateiktame inspekcijos atsakyme.

Inspekcija patvirtino, kad tyrime, kuris pradėtas įtariant, kad „Lietuvos ryto“ savininkas Gedvydas Vainauskas sutarė su „Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovu Rolandu Paksu, jog šis už kyšį paveiks valdininkus leisti eksploatuoti „Norfos“ parduotuvę Prienuose, buvo apklausti ir keli Statybų inspekcijos pareigūnai.

Anot inspekcijos, minimo pastato statybos užbaigimo procedūrų metu buvo nustatyta statybos dokumentacijos trūkumų, kai kurie dokumentai nebuvo pateikti. Statybos užbaigimo komisijos pirmininkas raštu informavo statytoją, kad statybų užbaigimo aktas nepasirašomas ir nurodė pašalinti nustatytus trūkumus. Po kelių dienų statytojas raštu atsakė, kad trūkumai pašalinti, ir pateikė trūkstamus dokumentus. Patikrinusi gautus dokumentus komisija baigė darbą, pasirašydama aktą.

Statinio statybos užbaigimo aktas išduodamas, kai statybos užbaigimo komisija pripažįsta, kad statinio projekto sprendiniai įgyvendinti tinkamai.

R. Paksas STT atliekamame tyrime pirmadienį apklaustas kaip specialusis liudytojas. Pagal įstatymą, specialiaisiais liudytojais apklausiami asmenys, kai yra duomenų apie jų padarytą nusikaltimą, tačiau jų nepakanka įtarimams pareikšti.

„Tvarkietis“ BNS sakė, kad pareigūnai jo klausė apie pažintį su vienu dienraščio „Lietuvos rytas“ savininkų ir vyriausiuoju redaktoriumi G.Vainausku ir prekybos tinklo „Norfa“ valdytojos „Rivona“ generaliniu direktoriumi Dainiumi Dunduliu.

STT pareigūnai atliko dokumentų poėmius kelių, su atliekamu tyrimu susijusių įmonių vadovų darbo vietose bei Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos Kauno ir Prienų teritoriniuose padaliniuose.

Vertindamas teisėsaugos veiksmus, R. Paksas pareiškė, kad „Lietuvoje yra peržengtos visos demokratijos ribos“. Apie tai, jog buvo apklaustas šiame ikiteisminiame tyrime liudytojo statusu, patvirtino ir aplinkos viceministras „tvarkietis“ Algirdas Genevičius.

STT taip pat pirmadienį apklausia ir G. Vainauską.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)