Kaip rodo FT tyrimas, nuo 2009 m bendrovė mokėjo 1,49 proc. dydžio mokesčius, tuo tarpu mokestinis tarifas Liuksemburge, kur įsikūrusi „McDonald's“ būstinė, sudaro 29,2 proc.

Laikraštis priėjo prie išvados, kad bendrovei „McDonald's“ gali būti skirta 500 mln. dolerių bauda. Tuo tarpu pati bendrovė tvirtina neturinti problemų dėl mokesčių mokėjimo Europoje.

Laikraščio duomenimis, be „McDonald's“, analogiška bauda gali būti skirta JAV korporacijai „Amazon“.

Rugpjūčio pabaigoje EK pripažino neteisėta valstybinę paramą ir mokestines lengvatas, kurias bendrovei „Apple“ suteikė Airijos vyriausybė, ir įpareigojo bendrovę sumokėti 13 mlrd. eurų mokesčių – jų mokėjimo bendrovė išvengė pasinaudojusi Airijos valstybės pagalbos schemomis.

Kaip teigiama EK sprendime, „Apple“ ir Airijos susitarimas dėl valstybės pagalbos buvo neteisėtas ir Airijos vyriausybė privalo iš JAV bendrovės išsireikalauti 13 mlrd. eurų mokesčių. Sprendimas sulaukė nemažai kritikos ir teiginių, kad jį priėmus Europa taps mažiau patraukli užsienio investuotojams ir kad „Apple“ nepadarė nieko blogo.

„Apple“ vadovas Tim Cookas vartotojams skirtame pranešime teigė, kad toks sprendimas turės rimtų ilgalaikių pasekmių ir suduos didžiulį smūgį ES valstybių narių savarankiškai mokesčių politikai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)