LVAT lapkričio 24 dieną Konkurencijos tarybos prašymu nutarė atnaujinti procesą, o bylą turėtų nagrinėti išplėstinė teisėjų kolegija.

„Susidarė situacija, kuomet išnagrinėjus dvi bylas, kurių faktinės aplinkybės yra labai panašios, buvo priimti skirtingi LVAT sprendimai. Atsižvelgiant į tai, (...) prašymas atnaujinti procesą yra pagrįstas“, – rašoma teismo nutartyje.

LVAT šiemet balandį atmetė Konkurencijos tarybos skundą ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą – pastarasis panaikino tarybos sprendimą solidariai skirti 399,2 tūkst. eurų baudą „Jadranai“ ir „Pasvalio melioracijai“ bei nurodė iš naujo spręsti dėl baudos apskaičiavimo.

Konkurencijos taryba 2019 metų birželį paskelbė, kad „Pasvalio melioracija“, „Jadrana“, „Panevėžio melioracija“ ir „Biržų ranga“, užuot konkuravusios susitarė, kokias darbų kainas siūlyti Pasvalio, Panevėžio ir Biržų rajonų savivaldybių 2012–2017 metais skelbtuose 25 kelių ir gatvių remonto bei melioracijos konkursuose.

Įmonės sudarydavo sąlygas viena kitai laimėti skirtingose teritorijose: Panevėžio rajone – „Panevėžio melioracijai“, Biržų rajone – „Biržų rangai“, Pasvalio rajone – tų pačių akcininkų valdomoms bendrovėms „Pasvalio melioracija“ arba „Jadrana“.

Ginčai dėl „Panevėžio melioracijos“ jau baigti – 2020 metų lapkritį LVAT atmetė įmonės skundą ir nesumažino jai skirtos 209,8 tūkst. eurų baudos. Dar laukiama galutinio sprendimo dėl „Biržų rangai“ skirtos 368,9 tūkst. eurų baudos – LVAT posėdis numatytas gruodžio 1 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)