Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) lapkričio 3 dieną iš dalies patenkino įmonės skundą, kuriuo ji prašė panaikinti Vilniaus apygardos administracinio teismo nutartį – pastarasis rugpjūtį atsisakė nagrinėti „SUEK Baltic“ skundą padaręs išvadą, kad skundžiamas FNTT įsakymas yra norminis administracinis aktas.

„SUEK Baltic“ teismui skundė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) įsakymą dėl įmonių, kurioms taikomos Vakarų sankcijos, sąrašo, be to, ji prašė įpareigoti FNTT išbraukti ją iš šio sąrašo.

LVAT perdavė skundą pirmos instancijos teismui nagrinėti iš naujo.

„Pirmosios instancijos teismas netinkamai aiškino ir taikė materialiosios ir proceso teisės normas, todėl nepagrįstai pareiškėjo ginčijamą įsakymą kvalifikavo kaip norminį administracinį aktą ir nepagrįstai šiuo pagrindu atsisakė priimti pareiškėjo skundą“, – rašoma LVAT nutartyje.

LVAT vertinimu, FNTT įsakymas yra individualus administracinis aktas, nes skirtas jame nurodytiems konkretiems subjektams.

„SUEK Baltic“ Vakarų sankcijų Rusijai ir jos oligarchams suvaržytų Lietuvos įmonių sąraše atsidūrė šiemet vasarą. FNTT skelbė, kad įmonės lėšos įšaldytos dėl sąsajų su Rusijos oligarchu Andrejumi Melničenka.

Kovą įsigaliojus ES sankcijoms rusiškai angliai ir A. Melničenkai bei su juo siejamai Rusijos SUEK, „LTG Cargo“ sustabdė visų bendrovės krovinių gabenimą per Lietuvą. LTG tuomet skelbė, jog ji nebeveš 2,5 mln. tonų anglies ir dėl to praras apie 12 mln. eurų pajamų.

Registrų centro duomenimis, Baltijos valstybėse rusiška anglimi prekiaujančios „SUEK Baltic“ apyvarta pernai siekė 15,6 mln. eurų, įmonė uždirbo 467 tūkst. eurų pelno.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją