Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį atmetė bendrovės skundą ir nesumažino baudos, pranešė Konkurencijos taryba.

LVAT paliko galioti 2019 metų spalio 30 dienos Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) sprendimą. Teismo teigimu, nėra duomenų, kad baudos dydis yra neproporcingas ir neteisingas, viršijantis įmonės pajėgumą ją sumokėti.

Konkurencijos taryba pernai birželį paskelbė, kad bendrovės „Pasvalio melioracija“, „Jadrana“, „Panevėžio melioracija“ ir „Biržų ranga“, užuot konkuravusios, susitarė, kokias darbų kainas siūlyti Pasvalio, Panevėžio ir Biržų rajono savivaldybių 2012–2017 metais rengtuose 25-iuose kelių ir gatvių remonto bei melioracijos darbų konkursuose.

Taip įmonės sudarydavo sąlygas viena kitai laimėti skirtingose teritorijose: Panevėžio rajone – „Panevėžio melioracijai“, Biržų rajone – „Biržų rangai“, Pasvalio rajone – tų pačių akcininkų valdomoms bendrovėms „Pasvalio melioracija“ arba „Jadrana“.

Iš viso 977,9 tūkst. eurų baudomis nubaustos įmonės pripažino pažeidimą, tačiau teisme ginčijo jų dydžius.

Pernai lapkritį VAAT iš dalies patenkino „Pasvalio melioracijos“ ir „Jadranos“ skundus ir grąžino Konkurencijos tarybai spręsti klausimą dėl joms skirtos 399,2 tūkst. eurų baudos. Konkurencijos taryba šį sprendimą apskundė LVAT.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)