Ekonomikos su žemiausiomis kainomis yra Egiptas, Pakistanas, Mianmaras, Etiopija ir Laosas, rodo ekonominių rodiklių apžvalga, kuria siekiama įvertinti perkamąją galią tarp valstybių ir išlyginti valiutų kursų poveikį, rašo naujienų agentūra „Reuters

Jungtinės Valstijos liko tik 25-oje vietoje – žemiau už daugumą dideles pajamas gaunančių šalių.

Turtingiausiomis šalimis, t.y. tomis, kurių bendrasis vidaus produktas (BVP) vienam gyventojui pagal perkamąją galią yra didžiausias, tapo Kataras, Makao, Liuksemburgas, Kuveitas ir Brunėjus.   

Aštuonių šalių, tarp jų Malavio, Mozambiko ir Liberijos, BVP vienam gyventojui buvo mažesnis negu 1 tūkst. dolerių.   

Beveik pusė visos pasaulio ekonominės produkcijos, siekiančios  90,6 trln. dolerių, gauta mažų ir vidutinių pajamų šalyse, nurodė Pasaulio Bankas.   

Palyginus su paskutine 2005 metų apžvalga, kuriai buvo naudojama šiek tiek kitokia metodologija ir kitoks šalių sąrašas, vidutinių pajamų valstybės užėmė didesnę pasaulio ekonomikos dalį – tiek aukštų, tiek mažų pajamų šalių sąskaita.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)